Pereiti į pagrindinį turinį

G. Paluckas: dotacijos norintys socialdarbiečiai šantažuoja „valstiečius“

2018-09-28 06:16

Lietuvos socialdemokratų partijos lyderis Gintautas Paluckas sako, kad finansavimo siekianti valdančioji Lietuvos socialdemokratų darbo partija šantažuoja koalicijos partnerius „valstiečius“ dėl kitų metų valstybės biudžeto priėmimo.

BFL nuotr.

„Valstečiai“ dabar yra įstrigę ir šantažuojami socdarbiečių ir kelio atgal tikrai neturi, nes galų gale atkeliauja rinkiminis biudžetas – 2019 metų – ir ten tikrai reikės socdarbiečių balsų“, – penktadienį Žinių radijui sakė G. Paluckas.

„Žinant jų elgesį ir labai pragmatinį cinišką išskaičiavimą, jie iškels ultimatumą: arba pinigus, arba mes nebalsuosime“, – pridūrė jis.

„Valstiečių“ atstovė Agnė Širinskienė ketvirtadienį pasiūlė, kad Vyriausybė galėtų skolintis po Seimo rinkimų susikūrusios parlamentinės partijos veiklai finansuoti.

Žinant jų elgesį ir labai pragmatinį cinišką išskaičiavimą, jie iškels ultimatumą: arba pinigus, arba mes nebalsuosime.

Ji tokią iniciatyvą įrašė į įstatymo projektą, kuriuo buvo numatyta leisti Vyriausybei skolintis, siekiant padidinti krašto apsaugos finansavimą iki NATO standarto gynybai skirti 2 proc. bendrojo vidaus produkto.

Opozicija ketvirtadienį šį pasiūlymą blokavo. Ji kiek vėliau blokavo ir kitą įstatymą, kuris keičia partijų finansavimo tvarką ir leistų socialdarbiečiams gauti per 200 tūkst. eurų iš biudžeto.

Nuo Socialdemokratų partijos atskilusių politikų įsteigta Socialdemokratų darbo partija šiuo metu kaip nedalyvavusi rinkimuose iš viso negauna valstybės dotacijos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų