G. Paluckas: jei „valstiečiai“ trauksis iš valdžios, būtini pirmalaikiai rinkimai

Opozicinės Socialdemokratų partijos pirmininkas Gintautas Paluckas sako, kad apie pasitraukimą iš valdžios Sauliaus Skvernelio pralaimėjimo atveju prabilęs Ramūnas Karbauskis turėtų inicijuoti pirmalaikius Seimo rinkimus.

„Jei vaikysimės įvairiausių reitingų, tarpinių balsavimo rezultatų kituose rinkimuose, o ne Seimo, tai ištrinsime pačią visuomenės pasitikėjimo mandato esmę – jis yra suteikiamas ketveriems metams. Nepatinka – dėk mandatą ant stalo. (...) Aš tikrai nebijau pasiūlymo, grasinimo priešlaikiniais rinkimais – jei R. Karbauskis nori pasitikrinti, tikrinamės“, – Žinių radijui penktadienį sakė G. Paluckas.

Jis sakė atmetantis kitus svarstomus scenarijus dėl galimos mažumos Vyriausybės, jie būtų neefektyvūs, nes dominuojanti frakcija Seime išliktų ta pati – „valstiečių“.

Aš tikrai nebijau pasiūlymo, grasinimo priešlaikiniais rinkimais – jei R. Karbauskis nori pasitikrinti, tikrinamės.

„Į politinę krizę R. Karbauskis sąmoningai stumia politinę sistemą ir tai paverčia grėsme ar šantažo įrankiu. (...)  Realiausias variantas būtų technokratų specialistų, ne politinių paskyrimų Vyriausybė, kuri laikinai tą trumpą laikotarpį veiktų ir būtų organizuojami pirmalaikiai rinkimai. (...) Jei R. Karbauskis nusprendė, kad jam gana atsakomybės ir jis nori iš naujo tikrintis, reikia tokį didžiausios frakcijos norą gerbti. Nes kitaip nesulipdysi nieko tvaraus ir veikiančio“, – svarstė G. Paluckas.

Anot jo, pirmalaikiai rinkimai galėtų vykti kitų metų pavasarį, kad naujai išrinktas Seimas galėtų suformuoti naują biudžetą.

G. Palucko manymu, apie pasitraukimą iš valdžios pralaimėjimo atveju prabilęs R. Karbauskis kratosi asmeninės atsakomybės.

„Žinau, kad daugeliui žmonių S. Skvernelis kaip premjeras patinka. Tačiau problema yra, kad S. Skvernelis ne vienas – tai yra trys viename. Ir balsuojant už S. Skvernelį tu pirmiausia gauni Ramūną Karbauskį, Agnę Širinskienę ir tik tada S. Skvernelį. Ir čia milžiniška dilema daugeliui žmonių. Todėl R. Karbauskis tegul pažiūri į veidrodį ir ieško to, kuris gali būti kaltas dėl to, kad S. Skvernelis neišeis į antrą turą“, – kalbėjo G. Paluckas.

Valdančiųjų „valstiečių“ lyderis Ramūnas Karbauskis praėjusią savaitę pareiškė, kad jeigu partijos kandidatas į prezidentus premjeras S. Skvernelis nepateks į antrą rinkimų turą, o pati partija nelaimės Europos Parlamento rinkimų, jie trauksis iš valdžios.

Prezidento rinkimuose dalyvauja socialdemokratas eurokomisaras Vytenis Andriukaitis, filosofas Arvydas Juozaitis, europarlamentarai Valentinas Mazuronis ir Valdemaras Tomaševskis, ekonomistas Gitanas Nausėda, parlamentarai Lietuvos centro partijos pirmininkas Naglis Puteikis, Mindaugas Puidokas ir konservatorių kandidatė parlamentarė Ingrida Šimonytė, „valstiečių“ kandidatas premjeras Saulius Skvernelis.

Pirmasis rinkimų turas vyks šį sekmadienį, išankstinis balsavimas vyksta nuo pirmadienio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Bedarbio raudonšlipsio noras

Bedarbio raudonšlipsio noras portretas
Bedarbis Paluckiukas užsimanė kuo greičiau įsitrinti į Seimą. Todėl jam asmeniškai ir reikalingi priešlaikiniai rinkimai.

Butina prijimti

Butina prijimti portretas
Desovietizacijos istatyma .okupantu koloborantus lauk is seimo

BezdzioniuPlaneta

BezdzioniuPlaneta portretas
Bet sake , kad noretu Lansbergis tik pakeisti viena kulturos ministras nes patys yra labai apsikulturines ir noretu pats paministrauti, o visi kiti minstrai lieka kaip kaip buve niekas nesikeicia
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių