G. Paluckas: parama „valstiečių“ kandidatams nereiškia, kad LSDP linkusi į koaliciją

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) lyderis Gintautas Paluckas teigia, kad jo vedama politinė jėga prieš antrąjį Seimo rinkimų turą apsisprendė tiek priimti paramą iš „valstiečių“ savo kandidatams vienmandatėse apygardose, tiek ją pareikšti valdančiųjų „valstiečių“ atžvilgiu.

Visgi, akcentuoja politikas, šis sprendimas neturėtų būti suprantamas kaip signalas, kad LSDP nusprendė, esant galimybei, koaliciją formuoti su Ramūno Karbauskio vedama politine partija.

Kaip Eltai teigė G. Paluckas, toks sprendimas yra būtinas, siekiant sutelkti kairįjį rinkėją šalyje. Anot jo, nepaisant R. Karbauskio kalbų apie galimas LSDP koalicijas su konservatoriais, tai, kad socialdemokratai rems kairiojo spektro partijas, buvo ir anksčiau aišku.

„Mes pastarąsias tris savaites – kai Ramūnas pradėjo kalbėti apie kažkokius sąmokslus – ne kartą aiškiai pasakėme, kad mūsų prievolė yra centro kairės koalicija: ar formuoti, ar prie tokios dėtis. Gal kas garsiau rėkia, tą geriau ir girdi. Bet aš ne kartą tai esu sakęs ir mūsų kiti partijos nariai tai yra sakę. Tai dabar vyksta natūralus kairiųjų ir dešiniųjų rinkėjų telkimas tam, kad Seime atsidurtų kuo daugiau kairiųjų arba dešiniųjų“, – teigė G. Paluckas.

Visgi, jo teigimu, ši LSDP deklaracija dar nereiškia, kad socialdemokratai, turėdami galimybę formuoti valdančiąją daugumą, tą darys tik kartu su „valstiečiais“.

„Dėl koalicijų dar yra anksti kalbėti. Kol nėra mandatų – tai nėra ir koalicijų“, – aiškino G. Paluckas.

Kita vertus, tęsė politikas, tokia galimybė nėra atmestina, nes vaivorykštinė koalicija, jo teigimu, tiesiog neįmanoma.

„Dešinėje pusėje yra viskas aišku: tai konservatoriai su pora liberalų partijų. O kairėje, tikėtina, kad gali būti ir „valstiečiai“ – kurie gaus daugiausiai mandatų – ir po antro turo sustiprėję socdemai. Viskas labai paprasta: vaivorykštė negimsta, jos tikrai nėra. Jeigu žmonės antrajame ture išrenka daugiau dešiniųjų – tada koalicija yra dešiniųjų su konservatoriais priešakyje, jeigu kairiųjų – tada kairioji. Bet vaivorykštės nebus“, – teigė G. Paluckas.

Kaip vieną iš alternatyvų G. Paluckas paminėjo socialdemokratų likimą opozicijoje.

„Partija gali likti opozicijoje, jei nuspręs, kad nesuderinamos programos arba kad yra kažkokių kitokių reikalų. Kol kas mes apie koaliciją nekalbame, bet blokai kairės ir dešinės yra akivaizdūs“, – apibendrino G. Paluckas.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Saulius

Saulius portretas
Siulau kelti rinkimu kartele iki š proc

TAI KOKIO VELNIO JUOS REMI ?!

TAI KOKIO VELNIO JUOS REMI ?! portretas
GLUŠAS !

Anonimas

Anonimas portretas
Labai nesąžiningai elgiasi,taigi palaikymo nesulauksi:reklaminiame laikraštyje pirmam plane Blinkevičiūtė,o realiai Budbergytė,slapyvardį išvertus -kalnų gėlelė.tos pačios genties kaip ir Land s bergis.žemas kalnas.Ką norėjai apgauti,G,Paluckai?Turėtum gėdytis,o dar matai kalba beleką.
VISI KOMENTARAI 13

Galerijos

Daugiau straipsnių