G. Paluckas paviešino savo turtus: kiek atsiėjo sklypas Brazilijoje, verslas Turkijoje?

Socialdemokratų vienas lyderių Gintautas Paluckas nusprendė paviešinti, kad ir jis įsigijo nekilnojamojo turto užsienyje už trečdalį milijono eurų. G. Paluckas pernai nusipirko sklypą Brazilijos džiunglėse, o prieš ketverius metus nusipirko sklypą ir pradėjo verslą Turkijoje.

Per pandemiją socialdemokratas G. Paluckas buvo paleidęs rubriką apie antis ir vištas iš sodybos Lietuvoje.

Kilus triukšmui dėl Gabrieliaus ir Austėjos Landsbergių vilos Graikijoje, G. Paluckas nusprendė paviešinti, kad ir jis, dar anksčiau už G. ir A. Landsbergius, turi šimtatūkstantinės vertės nekilnojamojo turto užsienyje.

Turkijoje G. Paluckas turi ne tik sklypą, bet ir įmonę – augina riešutus.

„Beveik šešių hektarų sklypas, Gordės provincijoje, jei kažkas susipažinęs su Turkija. Nuo Izmiro apie 150 km į viršų yra Manisa provincija“, – pasakojo Seimo narys.

Pirminė investicija – 75 tūkst. ir papildomai žemės įdirbimui, sodinimui ir laistymo sistemoms dar 50 tūkst. eurų.

Šešis hektarus Turkijoje G. Paluckas įsigijo prieš ketverius metus, iškart įsteigė ir įmonę, kuri apsodino sklypą. Sako, kad iki šiol Turkijoje yra investavęs 130 tūkst. eurų.

„Pirminė investicija – 75 tūkst. ir papildomai žemės įdirbimui, sodinimui ir laistymo sistemoms dar 50 tūkst. eurų“, – skaičiais dalijosi vyras. 

Pirmąjį riešutų derlių planuoja imti tik po poros metų. G. Palucko įmonė dar moka algas sodininkams.

„Trys sodininkai, kurie turi paslaugų teikimo sutartis“, – tikino G. Paluckas.

Įmonę Turkijoje, G. Paluckas sako, deklaravęs seniai, tačiau per Europos Parlamento rinkimus gegužę šis įrašas esą nepersikėlė. Trečiadienį G. Paluckas deklaravo vėl.

Brazilijoje G. Paluckas pernai nusipirko septynių hektarų sklypą. 

„Investicija yra 180 tūkst. eurų. Panašu, kad reikės dar investuoti“, – teigė Seimo narys.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše: 

 

G. Palucko žemės Brazilijoje yra gyvenamosios paskirties, tad galima statyti namus.

Anot G. Palucko, šimtatūkstantiniai pirkiniai užsienyje yra ne iš Seimo nario algos. G. Paluckui priklauso Lietuvos įmonė, vystanti technologijų, energetikos verslus.

G. Paluckas buvo deklaravęs, kad turi nekilnojamojo turto užsienyje. Bet tik dabar paviešino, kas konkrečiai, kur ir už kiek pirkta. Pripažįsta, kad pats suskubo paviešinti, nes žurnalistai ėmė domėtis.

Dar būdamas Seime prieš ketverius metus įspūdingą nekilnojamą turtą užsienyje deklaravo valstiečių lyderis Ramūnas Karbauskis. Ispanijoje, Barselonoje turi du butus už 450 tūkst. eurų bei du namus Ispanijoje už dar beveik pusę milijono eurų.

R. Karbauskis nebuvo patenkintas, kai žurnalistai paviešino jo šeimos turtą Ispanijoje.

Dabar „valstiečiai“ – pagrindiniai iniciatoriai, kad konservatorių lyderis G. Landsbergis viešai paaiškintų apie vilą Graikijoje, kurią A. Landsbergienė nupirko prasidėjus rusų invazijai į Ukrainą.

2022 rusams užpuolus Ukrainą, butą Ispanijoje deklaravo įsigijęs konservatorių veteranas Antanas Matulas už 65 tūkst. eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Ko Širinskienė dabar tyli?

Ko Širinskienė dabar tyli? portretas
Kaiu užsakomieji triukšmai sukeliami, runkeliams džiaugsmas, o kažkodėl ji ne visų turtus skaičiuoja. Kiek gauna už tai? Kokia gėda.

Blank-uviciute

Blank-uviciute portretas
Vsio zakonno

f

f portretas
kada čia jau rūpinsies ta Lietuvėle kai pinigų kilmės galus vos spėji suslapstyt ir paburt plačioms auditorijoms .
VISI KOMENTARAI 45

Galerijos

Daugiau straipsnių