Socialdemokratai patvirtino: parlamentarų mandatų sieks rinkimuose rugsėjį

Seimo opozicijai priklausantys socialdemokratai pasitvirtino, kokie jų kandidatai parlamentarų mandatų sieks Seimo narių rinkimuose rugsėjo pradžioje trijose vienmandatėse apygardose – Žiemgalos, Žirmūnų ir Gargždų.

Žiemgalos apygardoje Seimo nariu tapti sieks Joniškio rajono savivaldybės tarybos narys Liudas Jonaitis, Gargždų – partijos Gargždų skyriaus vadovė, buvusi merė, tarybos narė  Ligita Liutikiene, o Žirmūnų – socialdemokratų partijos vadovas Gintautas Paluckas.  

Toks sprendimas priimtas socialdemokratų tarybos sąskrydyje, šeštadienį vykusiame Šventojoje. 

G.Palucko teigimu, partija dės pastangas, kad būtų laimėti visi trys mandatai. 

„Visose trijose (apygardose – BNS) matome labai pagrįstas galimybes nugalėti“, – BNS šeštadienį sakė G. Paluckas.

Papildomi rinkimai į Seimą rugsėjo 8 dieną.

Vilniuje, Žirmūnuose, Seimo nario vieta atsilaisvino Aušrą Maldeikienę išrinkus į Europos Parlamentą. Rinkimai Gargžduose ir Žiemgalos apygardoje, apimančioje Pakruojį, Joniškį ir dalį Šiaulių rajono, rengiami, nes čia išrinkti Seimo nariai „valstietis“ Bronius Markauskas ir liberalas Vitalijus Gailius atsisakė mandatų dėl mero pareigų.

Žada kandidatus visose apygardose

2020 metais vyksiančiuose Seimo rinkimuose socialdemokratai savo kandidatus kels visose rinkimų apygardose, sako partijos vadovas Gintautas Paluckas.

Partijos skyriai kandidatus turi patvirtinti iki spalio 1-osios.

„Norime vienmandatininkus išsikelti iki spalio 1-osios, kad galėtume normaliai pasiruošti rinkimams ir pradėti dirbti, nes mūsų kandidatai bus visose apygardose“, – BNS šeštadienį teigė G.Paluckas.

Socialdemokratų lyderis teigė, kad kol kas būsimų Seimo rinkimų rezultatai nekonstruojami.

Barjeras perbėgėliams

Aukšti socialdemokratų partijos nariai, susibūrė į socialdarbiečius, bet dabar norintys grįžti ir dalyvauti aktyvioje politikoje, turės įveikti partijos prezidiumo barjerą, sako socialdemokratų partijos vadovas Gintautas Paluckas.

„Mes kalbame apie tuos asmenis, kurie iškart nori dalyvauti rinkimuose, bet mes tokių perbėgėlių, lakstančių pirmyn-atgal, labai ir nelaukiame“, – šeštadienį Lietuvos radijui pareiškė G.Paluckas.

Tačiau jis pabrėžė, kad kiekvieno grįžtančio politiko atvejis bus svarstomas. 

„Kiekvienu atveju mėginsime nagrinėti atskirai, jeigu tokių kreipsis, bet kol kas tokių nėra labai daug, jie zonduojasi, matyt, aplinką, aiškinasi, ar būtų palaikyti ar ne“, – teigė partijos vadovas.

„Laiminti komanda pritraukia legionierių dėmesį ir kai kurie išėję, buvę bičiuliai norėtų grįžti į laiminčią komanda ir pamėginti savo laimę kartu su mumis, tačiau situacija yra pasikeitusi, atsinaujinusi, yra iškilę nauji lyderiai, tiek regioniniai, tiek nacionaliniai kyla, todėl vis tiktai esame  labiau linkę imti tuos su kuriais tą laikotarpį ištvėrėme, nepasidavė įvairioms vilionėms, jiems vieta pirmosiose eilėse“, – aiškino G. Paluckas. 

Pasak jo, neskaičiuojama, kiek buvusių partijos narių į ją norėtų grįžti. 

„Tokios statistikos nevedame. Tie žmonės, kurie tiesiog nori grįžti į gretas, kurių nedidelis skaičius buvo pasitraukęs, jiems nustatyta tvarka, kaip jie galės tai padaryti, tai jie ir galės grįžti“, – teigė G. Paluckas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

slidus tipas

slidus tipas portretas
Nemalonus, glitus, kaip ir visi atsasaldermokratai.

paluckis

paluckis portretas
konservu statytinis, ir seime nori susijungti!

Anonimas

Anonimas portretas
partiniu banditu gauju lietuvoje apie 0.3 % nuo gyventoju. Kodel sitie partines atmatos nurodineja VISIEMS likusiems gyventojams kaip gyventi. Salin partiniai banditai nuo valdzios.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių