G. Paluckas: socialdemokratai sudarys šešėlinę Vyriausybę

Lietuvos socialdemokratų partijos (LSDP) pirmininkas Gintautas Paluckas teigia, kad jo vadovaujama partija, kaip ir „valstiečiai“, tikrai sudarys dalinę vadinamąją šešėlinę Vyriausybę.

„Mūsų frakcija, lyginant su praėjusios kadencijos pabaiga, šiek tiek padidėjo, tai (...) tikrai sutvirtina galimybes koordinuoti veiklą ir idėjas, realizuoti iniciatyvas iš programos“, – penktadienį „Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ sakė G. Paluckas.

Jo teigimu, socialdemokratai su savo daliniu šešėliniu Ministrų kabinetu supažindins ir kitas politines jėgas – tiek valdančiąsias, tiek esančias opozicijoje.

„Galvojame. Mes, matyt, irgi turėsime savo dalinį šešėlinį kabinetą. Pagal frakcijos narių skaičių ir kompetencijas, kurios kai kur dubliuojasi, mes kol kas nebūsime pajėgūs paruošti viso kabineto, tačiau jungsime žmones ir iš šalies, kurie taip pat galės pridėti prie šešėlinio kabineto“, – kalbėjo socialdemokratų lyderis.

„Mes tikrai iš opozicijos pateiksime socialdemokratinę alternatyvą tiek valdantiesiems, tiek kolegoms „valstiečiams“, – pridūrė G. Paluckas.

ELTA primena, kad trečiadienį Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos pirmininkas Ramūnas Karbauskis Žinių radijuje taip pat kalbėjo, kad partija sudarys šešėlinį Ministrų kabinetą, kuriam tikriausiai vadovaus dabartinis premjeras Saulius Skvernelis. Politikas sakė, kad šešėlinis kabinetas reaguos į valdžios sprendimus ir teiks alternatyvius pasiūlymus.

Palaikys vienos lyties asmenų partnerystės įteisinimą

G. Paluckas teigia, kad jo vadovaujama partija palaikys Laisvės partijos siekį įteisinti tos pačios lyties asmenų partnerystę. Vis dėlto, pabrėžė socialdemokratų pirmininkas, šis klausimas bus vertybinis išbandymas naujajai valdančiajai daugumai.

Laisvės partija tokį siekį planuoja įgyvendinti per pirmąsias 100 dienų valdžioje.

„Aš nežinau, ar toks skubėjimas būtinas. Kita vertus, jei partija ateina su savo tam tikromis nuostatomis, kurias nori įgyvendinti, tai ir turi tam galimybes, aš nematau nieko blogo“, – penktadienį „Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ sakė G. Paluckas.

M. Morkevičiaus/ ELTOS nuotr.

Jo teigimu, tarp koalicijos partnerių gali būti nepritariančių vienos lyties asmenų partnerystės įstatymo priėmimui. Dėl to šis klausimas, pasak G. Palucko, bus „vertybinis išbandymas“ naujai valdančiajai koalicijai.

„Dėl partnerystės įstatymo – šis projektas yra parengtas dar 2017 metais, tiesiog guli stalčiuje, jį ištraukti, užregistruoti ir pamėginti priimti tikrai formalios problemos nėra. Manau, kad valdantieji tai sugebės, bet matau kitą problemą – kad viduje tiesiog nesusitars, į Vyriausybės programą netrauks ir čia bus individuali vieno iš koalicijos partnerių iniciatyva“, – teigė LSDP pirmininkas.

Mes tikrai iš opozicijos pateiksime socialdemokratinę alternatyvą tiek valdantiesiems, tiek kolegoms „valstiečiams“.

G. Palucko teigimu, socialdemokratai palaikys šią iniciatyvą.

„Ar ta iniciatyva rinks balsus, ar ne, negaliu pasakyti, bet mūsų programoje partnerystės įteisinimas yra įrašytas ir mes savo balsais tai palaikysime“, – patvirtinto politikas.

„Šis klausimas pirmiausia aktualus ne Laisvės partijai, o tiems žmonėms, kurie negali įteisinti savo santykių – jie laukia dešimtmečius. Aš nematau nieko blogo, kad ta iniciatyva atsiras darbotvarkėse“, – pridūrė G. Paluckas.

G. Paluckas apie prezidento iniciatyvą: savalaikė

G. Palucko teigimu, prezidento iniciatyva dėl Sveikatos ekspertų tarybos kūrimo yra savalaikė. Pasak jo, naujieji valdantieji dar neturi plano, kaip toliau valdys koronaviruso pandemiją, dėl to, akcentavo G. Paluckas, šalies vadovas ir sveikatos apsaugos ekspertai gali jiems padėti.

„Pačiu laiku, nes mes turime tranzitinį laikotarpį, kai viena valdžia traukiasi, o kitą perima vadeles. Paprastai, jei tos sąlygos nėra tokios atšiaurios, tai vyksta lengvuoju būdu – vieni jau nieko nedaro, kiti atsišaudo, pasižiūri, pagalvoja. Šitam laiko tikrai nėra“, – penktadienį „Žinių radijo“ laidoje „Opozicija“ sakė G. Paluckas.

Aiškaus modelio, ką ir kaip toliau daryti su pandemija, jie kol kas neturi.

Jo teigimu, nei naująją valdančiąją daugumą formuojantys konservatoriai, nei liberalai neturi plano, kaip perimti ir toliau valdyti pandemiją.

„Kalbėdami su kolegomis, formuojančiais valdančiąją daugumą, – konservatoriais ir liberalais, mes taip pat pastebėjome, kad aiškaus modelio, ką ir kaip toliau daryti su pandemija, jie kol kas neturi“, – kalbėjo LSDP pirmininkas.

G. Paluckas taip pat pabrėžė, kad prezidentas ir ekspertai gali padėti naujiems valdantiesiems pritaikyti savo idėjas tolesniam pandemijos valdymui.

„Tai, kad prezidentas imasi iniciatyvos, yra labai teisingas žingsnis, nes prezidentas savo statusu gali suvienyti ekspertus, kurie turi įvairiausių nuomonių ir padėti naujai Vyriausybei bei premjerei tą pandemijos valdymo modelį, jei yra toks poreikis, kažkiek modifikuoti ar įvesti kažkokius naujus dalykus“, – pridūrė G. Paluckas.

Prezidentas Gitanas Nausėda ketvirtadienį inicijavo patariamąją Sveikatos ekspertų tarybą. Šios tarybos tikslas bus padėti naujajai valdžiai perimti svarbiausius koronaviruso pandemijos valdymo aspektus. Tarybą sudarys 20–25 sveikatos priežiūros ekspertai, ji darbą pradės kitą savaitę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

argi tai dar ne politlavonas ?

argi  tai  dar   ne  politlavonas ? portretas
Ar tai ne p[olitinis lavonas ? Po to kai per šio tipelio šmeižtus valstiečių adresu kairiųjų vadžią pasiėmė konservatoriai , Paluckis iš kart po pralaimėtų rinkimų privalėjo atsistatydunti iš p[irminnko pareigų , Tačiau ir toliau juokiną visuomenę ir vaidina SEIMO RINKIMŲ NUGALĖTOJu.. Socialdemokratai, kiek dar laiko leisit teistam niekšeliui tyčiotis iš Jūsų

Kaunietis

Kaunietis portretas
Tik Referendumas!!!Tautai primesti neturi teisės!Jau darosi nebejuokinga!

poziuris

poziuris portretas
Kas jis toks? ideologinis bemokslis bernelis, turintis ambiciju daugiau, nei proto.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių