G. Paluckas: valdantieji neturi realios alternatyvos S. Skverneliui premjero poste

Opozicinės Socialdemokratų partijos pirmininkas Gintautas Paluckas sako, kad valdantieji šiuo metu neturi alternatyvos Sauliaus Skvernelio kandidatūrai premjero pareigose.

Pasak jo, dėl koalicijos besiderantys politikai neturi kandidato, kuris sugebėtų suvaldyti politinę Vyriausybę.

Visos kitos svarstomos ar nuskambėjusios puse lūpų pavardės tokio autoriteto, kad sugebėtų suvalyti politinį Ministrų kabinetą tikrai neturi.

„Realios alternatyvos valdantieji S. Skverneliui premjero pozicijoje neturi. Visos kitos svarstomos ar nuskambėjusios puse lūpų pavardės tokio autoriteto, kad sugebėtų suvalyti politinį Ministrų kabinetą tikrai neturi. Jeigu turėtume ne S. Skvernelį, o kažką kitą, matyt, Vyriausybės posėdžiai virstų farsu, kai ministrai šoktų į akis ir spręstų savo problemas“, – Žinių radijui penktadienį sakė G. Paluckas.

Klausiamas, kaip pats vertina S. Skvernelį, socialdemokratų lyderis teigė, kad premjero žodžiai kartais skiriasi nuo veiksmų ir sprendimų.

„Premjero atsietai vertinti nuo valdančiųjų veiklos negalime, nes tai susiję indai. Premjeras kartais, nepaisant to, ką jis pasako, padaro gerokai įdomiau kartu su valdančiaisiais, tai yra sako vienaip, balsuoja kitaip, tikina, kad pozicija kažkokiu klausimu bus nuosaiki, galų gale matome radikalias permainas, pavyzdžiui ligoninių tinkle ar paskutinis klausimas dėl rentų. Dėl S. Skvernelio vertinimų ir apibendrinimų, manau, kad tai geriausiai padarys žmonės 2020 metų Seimo rinkimuose“, – kalbėjo politikas.

Jis taip pat neabejojo, kad naujajame ministrų kabinete neliks susisiekimo ministro Roko Masiulio, nes „dantį ant jo griežia Ramūnas Karbauskis, o S. Skverenlis neišlaikys spaudimo“.

Be to, G. Paluckas svarstė, kad valdantieji neinicijuos pirmalaikių Seimo rinkimų, nes jiems tai būtų neparanku. Tuo metu formuojant paskutinį prieš kitąmet vyksiančius Seimo rinkimus biudžetą, G. Palucko prognozėmis, „kaip iš gausybės rago pasipils“ populistinių pasiūlymų gausa.

Ministras pirmininkas S. Skvernelis ketvirtadienį teigė, kad dar dvejoja, ar liks premjero pareigose po išrinktojo prezidento Gitano Nausėdos inauguracijos.

Anot jo, apsisprendimas priklausys nuo to, kaip baigsis derybos dėl valdančiosios koalicijos atnaujinimo.

Premjeras sakė tikįs, kad koalicinė sutartis bus pasirašyta kitą savaitę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Julija

Julija portretas
Gal G.Paluckas geriau į save pažiūrėtų, o ne kalbėtų apie kitus. Atsirado dar vienas pamokslautojas.

Hazel Jones

Hazel Jones portretas
Šiuo metu „Google“ kas menesi moka nuo 17 000 iki 22 000 JAV doleriu, kad galetu dirbti internete iš namu. Aš prisijungiau prie šios veiklos prieš 2 menesius ir uždirbau 20544 $ per pirmaji šios veiklos menesi. Galiu pasakyti, kad maNo gyvenimas visiškai pagerejo! Patikrinkite, ka aš darau.apsilankykite >>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>> w­­w­­w.W­­orkLinks3.Com

Alternatyva

Alternatyva portretas
VANIA IŠ GEDIMINO PROSPEKTO....JIS NORI ŠILTŲ SAMTYKIŲ SU RUSIJA IR NEMOKA ANGLŲ KALBOS......
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių