G. Skaistė dalyvaus TVF ir PB susitikimuose Vašingtone

  • Teksto dydis:

Balandžio 11-16 dienomis finansų ministrė Gintarė Skaistė lankysis Vašingtone ir dalyvaus Tarptautinio valiutos fondo (TVF) ir Pasaulio banko (PB) pavasario susitikimuose, pranešė Finansų ministerija.

Anot jos, susitikimuose bus diskutuojama apie pasaulio ekonomikos augimo perspektyvas, tolesnę fiskalinės ir monetarinės politikos kryptį bei tariamasi dėl finansinės paramos Ukrainai ir kitoms Rusijos karo paveiktoms šalims mobilizavimo.

G. Skaistė Vašingtone susitiks su aukšto rango TVF ir PB atstovais, JAV sostinėje ministrė taip pat dalyvaus dvišaliuose susitikimuose su JAV Iždo departamento sekretorės pavaduotoju Walliu Adeyemo (Voliu Adejemo), su kuriuo aptars Vakarų sankcijas Rusijai ir tolesnį paramos Ukrainai mobilizavimą.

Taip pat planuojamas susitikimas su Ukrainos finansų ministru Serhijumi Marčenko, su juo aptars finansinę padėtį šalyje ir būdus teikti jai papildomą paramą.

Ministrė taip pat susitiks su Europos rekonstrukcijos ir plėtros banko prezidente Odile Renaud-Basso, su kuria aptars tolesnį banko veiklos įsitraukimą Ukrainoje bei investicijas Lietuvoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių