Gegužės viduryje Seimas ketina imtis naujos sudėties VRK sudarymo

Per Seimo plenarinių posėdžių savaitę gegužės 11–13 dienomis Seimo pirmininkė Viktorija Čmilytė-Nielsen ketina Seimui teikti tvirtinti naujos sudėties Vyriausiąją rinkimų komisiją (VRK).

Tai ji sakė trečiadienį vykusiame Seimo valdybos posėdyje, atsakydama į Seimo vicepirmininko Juliaus Sabatausko susirūpinimą, kad tuoj pasibaigs įstatyme numatytas terminas dėl naujos sudėties VRK sudarymo.

„Planuoju gegužės 11–13 dienomis tą klausimą teikti, kai rengiami Seimo plenariniai posėdžiai“, – Seimo valdybos nariams sakė V. Čmilytė-Nielsen, atkreipdama dėmesį, kad kitą savaitę Seimo eiliniai plenariniai posėdžiai nevyks.

Beje, Seimo valdybos sprendimu, kitą savaitę, gegužės 3 d., rengiamas nenumatytas Seimo plenarinis posėdis, skirtas Gegužės 3-iosios Konstitucijos ir Abiejų Tautų tarpusavio įžado priėmimo 230-ųjų metinių minėjimui.

Seimo pirmininko pirmasis pavaduotojas Jurgis Razma pažymėjo, kad Seimo valdyba galėtų papildyti šio posėdžio darbotvarkę, įtraukiant ir VRK sudarymo klausimą. „Tai galėtų būti dar viena galimybė“, – sakė V. Čmilytė-Nielsen.

Įstatymas numato, kad naujos sudėties VRK sudaro Seimas po eilinių Seimo rinkimų praėjus ne mažiau kaip 140 ir ne daugiau kaip 200 dienų.

Po du kandidatus į VRK siūlo Respublikos prezidentas, teisingumo ministras, Lietuvos teisininkų draugija. Po vieną komisijos narį teikia partijos, gavusios Seimo narių mandatų daugiamandatėje rinkimų apygardoje.

VRK pirmininką slaptu balsavimu skiria Seimas Seimo pirmininko teikimu.


Šiame straipsnyje: VRKVRK sudėtisSeimas

NAUJAUSI KOMENTARAI

pirmiausia

pirmiausia portretas
VRK esanti privalo atsakyti uz neteisetus veiksmus ir konstitucijos nesilaikyma nes visa ta liberlaisvu nuo atsakomybes hebra /kitaip nepavadinsi/ izuliai vykde ir vykdo nurodymus tu kurie juos iremino be jokiu rinkimu nes laimejo tai valstieciai o kad prakist konserus teko taikytis su socialistais kurie ir prakiso siuos griovejus ir matome ka turim tik tautos referendumui reikia nedaleist tu paciu kad nebutu kaip jav kas nepranesama per sia purviasklaida?...

NUOMONĖ

NUOMONĖ portretas
Partijų atstoovų VRK neturi būti. Nariais turi būti kompetetingi žmonės. Buvau dabartinės VRK posėdyje- teisininkų atstovė, kažkokios advokatų kontoros narė visiškai nusišnekėjo, visi kiti nariai apskriti nuliai. Matijošaitytė perskaitė iš anksto surašytą sprendimą ir į jokius kandidatų į Seimą argumentus niekas nekreipė dėmesio. Tiesiog buvo posėdžio parodija.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių