Gresia tiesioginis valdymas: rado kandidatą į Kalvarijos administracijos vadovus

Siekiant išvengti tiesioginio valdymo, į Kalvarijos savivaldybės administracijos direktoriaus pareigas siūlomas Nemuno euroregiono Marijampolės biuro direktorius Gintaras Skamaročius, tačiau kandidatūrą dar turės įvertinti tarybos dauguma.

„Aš perdaviau ją mūsų daugumai (...) Toks patyręs žmogus tikrai galėtų ateiti pas mus dirbti“, – BNS antradienį sakė Kalvarijos meras Vincas Plikaitis.

„Jis ir pats atvažiavo pas mane ir pasisiūlė, aš pagalvojau, kad visai neblogas būtų žmogus“, – pridūrė jis.

Kandidatūrą dar turės apsvarstyti tarybos dauguma.

„Dabar daviau apsvarstyti kandidatūrą daugumai, bet iš veidų mačiau, kad netinka“, – svarstė Kalvarijos vadovas.

Jo teigimu, jeigu daugumai pasiūlytas kandidatas vis dėlto tiktų, dar šią savaitę būtų šaukiamas tarybos posėdis, kuriame būtų galima dėl kandidatūros balsuoti ir galbūt pagaliau paskirti nuolatinį administracijos vadovą.

„Posėdis numatytas 26 dieną (...) Darysim anksčiau, jeigu nutarsim. Galim net ir šią savaitę“, – kalbėjo V. Plikaitis.

Jis taip pat sakė turintis dar ir kitą kandidatą, tačiau šio pavardės kol kas neįvardino.

„Gebėčiau daryti tą darbą“

52-ejų G. Skamaročius BNS teigė „kalbėjęs su žmonėmis“ apie situaciją Kalvarijoje, kurioje jau kurį laiką nepaskiriamas nuolatinis administracijos vadovas ir dėl to savivaldybei gresia tiesioginis valdymas.

„Aš būčiau suinteresuotas, kad Kalvarijos kraštas neturėtų netekčių, kad tą darbą gebėčiau daryti, jeigu būtų politinis palaikymas“, – teigė svarstomas kandidatas.

Jis ir pats atvažiavo pas mane ir pasisiūlė, aš pagalvojau, kad visai neblogas būtų žmogus.

„Ar bus formali kandidatūra siūloma, niekas kol kas to nepatvirtino, tik žinau, kad šiandien turėjo vykti pasitarimai, kurių metu galbūt ir galėjo būti svarstomos kandidatūros“, – pridūrė jis.

Jis kartu su Naglio Puteikio vadovaujamos Centro partijos-tautininkų sąrašu 2020 metais dalyvavo Seimo rinkimuose, tačiau teigė nepriklausantis ir nepriklausęs jokiai partijai.

„Aš esu nepartinis, tiesiog buvau pakviestas dalyvauti rinkimuose su sąrašu“, – sakė G. Skamaročius.

Jis vadovauja Nemuno euroregiono Marijampolės biurui, o visuomeniniais pagrindais – ir Kristijono Donelaičio draugijai.

Iš Kalvarijos apylinkių, Gulbiniškių kaimo, kilęs G. Skamaročius yra baigęs tuometinę Žemės ūkio akademiją, įgijęs magistro laipsnį, moka anglų, lenkų, rusų ir vokiečių kalbas.

Tiesioginio valdymo grėsmė

Tiesioginio valdymo grėsmė Kalvarijos savivaldybei kilo, kai vasario 17 dieną taryba nusprendė atleisti iš pareigų administracijos direktorių Kęstą Spūdį, o laikinai šias pareigas eiti paskyrė direktoriaus pavaduotoją Karolį Babecką, tačiau ir jis buvo atleistas balandžio 6-ąją.

Savivaldybės taryba laikinai į administracijos direktoriaus pareigas praėjusią savaitę paskyrė Bendrųjų reikalų skyriaus vyriausiąjį specialistą Gintarą Bujauską, tačiau nuolatinio direktoriaus dar neturi.

Įstatymas numato, kad tiesioginis valdymas savivaldybėje gali būti įvedamas administracijos direktoriaus nepaskyrus per du mėnesius, toks režimas gali būti įvedamas Vyriausybės teikimu, Seimui priėmus atitinkamą nutarimą.

Vyriausybė jau pateikė Seimui projektą dėl tiesioginio valdymo įvedimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių