Į EP išrinktą A. Verygą Seime pakeis J. Rojaka

  • Teksto dydis:

Į Europos Parlamentą (EP) išrinktą „valstietį“ Aurelijų Verygą Seime pakeis šios partijos sąraše 2020 metais už brūkšnio likusi ekonomistė Jekaterina Rojaka, tačiau ji dirbs Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ frakcijoje.

„Jungsiuosi prie man vertybiškai artimos Demokratų frakcijos Lietuvos Respublikos Seime ir dirbsiu su komanda, su kuria anksčiau sėkmingai dirbome Sauliaus Skvernelio Vyriausybėje“, – trečiadienį išplatintame frakcijos pranešime cituojama buvusi ekonomikos ir inovacijų viceministrė.

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos sąraše į Seimą 2020 metais kandidatavo ir Saulius Skvernelis bei kiti politikai, vėliau atsiriboję nuo šio politinio judėjimo ir įsteigę savo partiją Demokratų sąjungą „Vardan Lietuvos“.

LVŽS lyderis Ramūnas Karbauskis BNS teigė, kad vieno žmogaus sumažėjimas „valstiečių“ frakcijoje ir padidėjimas demokratų frakcijoje „nekeičia jėgų balanso absoliučiai niekaip“.

„Jeigu terminas būtų buvęs ilgesnis negu du mėnesiai, manau, būtų sutikę ir tie kandidatai, kurie buvo sąraše prieš J. Rojaką, bet jie atsisakė mandatų, nes yra savivaldybių tarybų nariai ir jie paprasčiausiai prarastų mandatus“, – kalbėjo R. Karbauskis.

Matyt, J. Rojakai nėra, ką prarasti.

„Argumentai, kad žmonės praranda darbą arba mandatą savivaldybių tarybų yra svarbesni negu tie keli mėnesiai su Seimo nario mandatu. Matyt, J. Rojakai nėra, ką prarasti“, – pažymėjo LVŽS pirmininkas.

Birželį išrinkus Į Europos Parlamentą A. Verygą, galimybės keliems mėnesiams tapti Seimo nariais atsisakė Plungės tarybos narys Andriejus Stančikas, „Vieningo Kauno“ frakcijoje Kauno taryboje dirbanti Aušra Papirtienė ir Raseinių meras Arvydas Nekrošius.

R. Karbauskis tvirtino J. Rojakos praktiškai nepažįstantis, nes ją 2020-ųjų Seimo rinkimų LVŽS sąraše esą protegavo S. Skvernelis, kuris „pradėjo išdavystę“ su bendraminčiais išėjęs iš mandatus jiems atnešusios „valstiečių“ frakcijos.

„2020 metai – mūsų klaida, įrašėme visą eilę liberalų, nes Saulius tuo momentu prisiekinėjo, kad jis pats ne liberalas, kad šitie žmonės dirbs Lietuvai ir t. t. (...) Pamoka gerai, mes stengsimės ateityje nuo liberalų saugotis kaip velnias nuo kryžiaus. Ir, matyt, to nebeatsitiks“, – sakė R. Karbauskis.

Praėjusią savaitę sužinojusi apie galimybę tapti dar šios kadencijos Seimo nare J. Rojaka BNS teigė ja nepasinaudosianti.

„Keliems mėnesiams tikriausiai nebūtų labai didelės prasmės. (…) Kadangi niekada nebuvau partijos narė, manau, kad šiuo atžvilgiu galėtų turėti kitų kandidatų ir aš nebūčiau tas pageidaujamas kandidatas šiuo momentu“, – tvirtino ji.

A. Veryga praėjusią savaitę pateikė pareiškimą dėl Seimo nario mandato atsisakymo nuo liepos 15 dienos.

Pasak Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ pirmininko S. Skvernelio, „komandą papildys itin kompetentinga ekonomistė“, kuri praeitos kadencijos Vyriausybėje prisidėjo suvaldant koronaviruso pandemiją.

Įvykus šiems pokyčiams, demokratų frakcija Seime išaugs iki 16 narių, o „valstiečių“ sumažės iki 17 narių.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Dar viena išdavusi rinkėjus keliaus pas Skvernelį?

Dar viena išdavusi rinkėjus keliaus pas Skvernelį?  portretas
Į seimą kandidatavo su LVŽS , o dabar dirbs skvernelinių frakcijoje ? _____Į Europos Parlamentą (EP) išrinktą „valstietį“ Aurelijų Verygą Seime pakeis šios partijos sąraše 2020 metais už brūkšnio likusi ekonomistė Jekaterina Rojaka, tačiau ji dirbs Demokratų sąjungos „Vardan Lietuvos“ frakcijoje. _________P.S. jooooo , puiki politinių išdavikų šaika ....nepamirškime už juos balsuoti ...

Joooooo

Joooooo portretas
Kas cia per pavarde?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių