I. Šimonytė pabrėžia A. Dulkio sisteminį požiūrį: ministrui nėra būtina mokėti operuoti

Kandidatė į premjerus Ingrida Šimonytė sako, kad į sveikatos apsaugos ministrus buvusį valstybės kontrolierių Arūną Dulkį pasiūlė, nes jis sistemiškai išmano problemas.

„Mano pasirinkimas susijęs su situacija, kuri yra šiuo metu, taip pat ir su sisteminėmis problemomis sveikatos apsaugoje. Aš manau, kad A. Dulkys yra sukaupęs gerą patirtį būdamas valstybės kontrolieriumi, gerą išmanymą apie sistemų problemas“, – po susitikimo su prezidentu sakė I. Šimonytė.

„Ne kartą tą esu sakius, kažkada 2016 metais, kai pati kandidatavau į šešėlinius Tėvynės sąjungos sveikatos apsaugos ministrus, mano supratimu, sveikatos apsaugos ministrui nėra būtina mokėti skirti vaistus, operuoti ir diagnozuoti ligas, reikia labai gerai išmanyti sistemą, jos problemas, ir tuo sisteminiu požiūriu vadovaujantis pasiūlyti spendimus, kurie leistų pagerinti paslaugų prieinamumą ir kokybę“, – pažymėjo kandidatė į premjeres.

I. Šimonytė patvirtino su prezidentu Gitanu Nausėda šios kandidatūros iki šiol nederinusi, bet nesureikšmino fakto, kad šalies vadovas A. Dulkio neteikė antrai kadencijai.

Tai, kad prezidentas neteikė pono Dulkio kandidatūros antrai kadencijai, yra prezidento pasirinkimas.

„Dėl jokios kandidatūros šiame etape nėra sutarta, tą sakiau pradžioje, tai yra mano siūlymas. Tai, kad prezidentas neteikė pono Dulkio kandidatūros antrai kadencijai, yra prezidento pasirinkimas“, – sakė kandidatė į ministres pirmininkes.

Ji teigė, jog kadencijai skiriamas pareigūnas į darbą ir ateina dirbti numatytam laikui - antroji kadencija nėra garantuota.

„Manau, ką ir pats prezidentas tuo metu minėjo, rotacija ir kaita institucijoms nėra blogas dalykas. Galiausiai žmonės, kurie ateina dirbti kadencijai, jie ir ateina dirbti kadencijai, ar jie bus pasiūlyti kitai kadencijai, tikrai nėra kažkoks garantuotas dalykas. Aš tikrai nematau kažkokių labai nuostabių dalykų, kad vadovai keičiasi tose institucijose, kuriose jie skiriami tam tikrai kadencijai“, – kalbėjo I. Šimonytė.

Tuo metu Prezidentūra paskelbė, kad šalies vadovas Gitanas Nausėda „sveikatos ministrui ar ministrei pirmiausia kels profesinės patirties, gebėjimo valdyti krizes ir komplikuotų procesų organizavimo reikalavimus“

Centro dešiniosios koalicijos į premjeres siūloma konservatorių sąrašo vedlė rinkimuose I. Šimonytė trečiadienį pristatė prezidentui, kokius kandidatus siūlytų eiti ministrų pareigas – sveikatos apsaugos ministru ji nori matyti A. Dulkį. I. Šimonytė pabrėžė, kad tai nėra oficialus teikimas, nes ir ji pati dar nepatvirtinta premjere.

Prezidentas G. Nausėda neteikė A. Dulkio kandidatūros antrai kadencijai į valstybės kontrolierius, tačiau Seimas šiam jo sprendimui nusileido tik iš antro karto.

Parlamentas balandį balsavo prieš G. Nausėdos siūlymą atleisti A. Dulkį iš pareigų, tuomet opozicijos buvusiems konservatoriams keliant klausimus, ar sprendimas neteikti jo antrai kadencijai nėra susijęs su audito kritika dabar jau kadenciją baigiančiai Vyriausybei. Antru balsavimu po beveik mėnesio Seimas visgi atleido A. Dulkį.

Prezidentūra teigė, jog šalies vadovas pripažįsta A. Dulkio nuopelnus, tačiau mano, kad tuometinis A. Dulkio pavaduotojas M. Macijauskas buvo dar geresnis kandidatas ir pateikė „ambicingesnę ir konkretesnę viziją“ dėl įstaigos veiklos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
butu geras pasirinkimas

Nuomonė

Nuomonė portretas
Viskas bus gerai. Turime palikyti. Neskiubėkit pulti. Žinau, dauguma tik puola. Turime gerbti vyriausybė. Duosim šansą, matysime rezultatus. Ačiū p.s. pagal aurinkta informacija - geras kandidatas. Tikrai turime sisteminių problemų, vaistas - imunitetas.

!

! portretas
Pagal kokius kriterijus siūlomi ministrai?Aišku tik viena,ne pagal kompetenciją!
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių