I. Šimonytė apie prezidento ultimatumą dėl galimybių paso vaikams: esu šiek tiek sutrikusi

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė sako pirmadienį vykusiame darbiniame susitikime su prezidentu Gitanu Nausėda jokio šalies vadovo ultimatumo dėl galimybių paso vaikams neišgirdusi.

„Esu šiek tiek sutrikusi, kadangi pirmadienį kalbėjome su prezidentu apie galimybių pasą vaikams. Jokių ultimatumų Vyriausybei išsakyta nebuvo“, – trečiadienį po Vyriausybės posėdžio vykusioje spaudos konferencijoje kalbėjo I. Šimonytė.

Pasak jos, šalies vadovas problemą dėl testų prieinamumo, siekiant gauti galimybių pasą, ėmė kelti išgirdęs jo pažįstamų asmenų nuogąstavimus dėl sudėtingos registracijos PGR testui.

Jokių ultimatumų Vyriausybei išsakyta nebuvo.

„Prezidentas pasidalino praktine problema, su kuria, kaip suprantu, susidūrė kažkoks jo artimos aplinkos žmogus, kurio paaugliai vaikai yra neskiepyti ir kuris pabandė užregistruoti vaiką PGR testui. Pasirodė, kad tai yra sudėtinga padaryti“, – aiškino premjerė.

Vyriausybės vadovė prognozuoja, kad testų prieinamumas artimiausiu metu išliks iššūkiu dėl naujų COVID-19 atvejų augimo.

„Akivaizdu, kad greičiausiai tai bus sudėtinga padaryti kurį laiką, kadangi matome, kad atvejų skaičius kyla dėl omikron atmainos“, – mano ministrė pirmininkė, kartu pridurdama, kad prezidento pasiūlymas į galimybių paso kriterijus įtraukti antigenų testą testavimo prieinamumo problemos nesprendžia.

„Tai yra reali praktinė problema. Tiek, kad papildymas antigenų testu tos problemos nesprendžia nes vis tiek reikės registruotis į mobilųjį punktą“, – aiškino I. Šimonytė.

ELTA primena, kad G. Nausėda antradienį tvirtino neatmetąs idėjos kreiptis į Konstitucinį Teismą dėl galimybių paso 12-15 metų vaikams, jeigu Vyriausybė neatsižvelgs į jo siūlymą pakeisti šio dokumento išdavimo tvarką.

„Mes kreipsimės į Konstitucinį Teismą, jeigu galimybių paso situacija liks tokia, kokia ji yra dabar“, – „Žinių radijui“ antradienį sakė G. Nausėda.

Šalies vadovas sako pirmadienį darbo susitikime su premjere I. Šimonyte jai pasiūlęs į galimybių paso kriterijus įtraukti ir neigiamą greitąjį antigeno testą.

„Susitikęs su premjere aš pasiūliau štai kokį sprendimą: Vyriausybė savo artimiausiame posėdyje galėtų įtraukti, kaip vieną iš galimybių paso gavimo sąlygų, greitąjį antigeno testą“, – aiškino G. Nausėda.

„Jeigu tai nebus padaryta, kreipsiuosi į Konstitucinį Teismą kvestionuodamas galimybių paso 12-15 metų vaikams atitikimą Konstitucijai", – pabrėžė jis.

Prezidento vertinimu, šiuo metu prieiga prie galimybių pasui tinkamų PGR tyrimų yra ganėtinai komplikuota, todėl pasikeitusi tvarka, jo nuomone, leistų supaprastinti galimybių paso gavimo tvarką.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kirminas

Kirminas portretas
Kadangi matome, kad atvejų skaičius kyla dėl omikron atmainos“, – mano ministrė pirmininkė.Tai ka prevencija nepadėjo subadyti ir netik sirgs vėl po 4k ir ką vėl badytis prievartausi. Britai jau dabar pasakė masišįkai bet nepavojingai.Tai dabar ir lakstysim su švirkšįtu paskui kiekviena čiaudanty ir badysit mus už musų pinigus.Neva veltui.

yja

yja portretas
o kas atsakys už alergijas kilusias nuo dezinfekuojančio skysčio? Suaugusiems ir vaikams? O skiepų "gerovė" dar tik ateities klausimas ir neaišku kokia baigtis. Taip kad vaikais rizikuoti nevalia, jie mūsų ateitis. Apie skiepo būtinybę turi spręsti kiekvienas žmogus/šeima individualiai ir be prievartos

Pensininkas

Pensininkas portretas
Ot laikas atejo, nori galimybiu- turi jas issipirkti ir brangiai, arba dalyvauk eksperimentiniuose vakcinu bandymuose.. Ar buvo dar kada tokia prievarta, diktatas ?
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių