I. Šimonytė: ES privalo išlikti kantri ir nepavargti nuo sankcijų taikymo

  • Teksto dydis:

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė ir Europos Komisijos narė Mairead McGuinness, atsakinga už finansines paslaugas, finansinį stabilumą ir kapitalo rinkų sąjungą, aptarė Europos Sąjungos sankcijų Rusijai ir Baltarusijai įgyvendinimą, jų poveikį ir tolesnius bendrijos žingsnius.

„Lietuva nuosekliai palaiko stiprias ir plačias sankcijas Rusijai ir remia viską apimantį jų įgyvendinimą. Sankcijos ryžtingai turi būti taikomos, kol vyksta Rusijos agresija Ukrainoje, ir neturime teisės jausti „nuovargį nuo sankcijų“, – pabrėžė premjerė.

Susitikime buvo aptartas taikomų sankcijų poveikis ES šalių finansams, energetinių iššūkių poveikis ir auganti infliacija.

Vyriausybės vadovė pažymėjo, kad ES negali pasiduoti Rusijos spaudimui naudojant energetikos išteklius ir daryti nuolaidų, kurios gali lemti Ukrainos teritorijų praradimą. I. Šimonytės teigimu, Europa turi suprasti, kad santykiai su Rusija turbūt niekada nebebus net panašūs į buvusius iki karo, toliau nuosekliai taikyti sankcijas ir išsaugoti vienybę, nes tarpusavio ginčai būtų tai, ko ypač norėtų V. Putinas.

„ES turi išlikti kantri, sustiprinti komunikaciją sankcijų tema Europos šalyse ir nenukrypti nuo savo krypties ir ilgalaikių sprendimų, tokių kaip Europos žaliojo susitarimo įgyvendinimas. Tikiu, kad ES dar kartą patvirtins galinti ne tik diskutuoti, bet ir sėkmingai veikti, tai ji pademonstravo tiek tvarkydamasi su COVID-19 pandemija, tiek per Rusijos karą Ukrainoje“, – teigė ministrė pirmininkė.

Susitikime taip pat aptartas Europos Komisijos darbas skaitmeninių finansų srityje. Lietuvą remia iniciatyvas, kuriomis siekiama skatinti skaitmeninę transformaciją tiek finansų sektoriuje, tiek plačiau – panaikinti susiskaidymą bendrojoje rinkoje, suderinti skirtingus reguliavimo požiūrius į skaitmeninius finansus ir įveikti naujas rizikas bei iššūkius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nigga

Nigga portretas
Jau su Kaliningrado tranzitu išvoliojo snukį i suda ir liepė atidaryt taip kad tik tylėti ausis suglaude o ne sapalioniu savo skleist

Simonyte,

Simonyte, portretas
Ko tyli apie 7 sankciju paketa? Kas prieina-paskaitykite. Tik kodel piliecius laikote idiotais? Lans bergis eina ant begiu gultis o planuose trasu,tranzito,ginklu Rusijai sankciju panaikinimas. Kartais Lietuva prisiminkit......

ES sudaryta iš 27 valstybių neturi VEDANČIO l y g e r i o,

ES sudaryta iš 27 valstybių neturi VEDANČIO  l y g e r i o,  portretas
todėl SĄJUNGOJE i š s i v y s t ė " demokratijos nuovargis", kuris t e m p i a SĄJUNGĄ į nežinomybės šunkelį ir tai i š r y š k i n a spartus EURO vertės kritimas- parodantis , jog AKUŠERĖ yra NEPASIRUOŠUSI , kaip reikia valdyti GALINGĄ Sąjungos e k o n o m i k o s mašiną, o neproduktyvus POLITIKAVIMAS-aukojant žmonių gyvenimą, veda SĄJUNGĄ į p r a ž ū t į .
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių