I. Šimonytė: griežtų prieštarautojų dėl Rusijos atjungimo nuo SWIFT nebėra

Premjerė Ingrida Šimonytė teigia, jog griežtų prieštarautojų dėl Rusijos bankų atjungimo nuo tarptautinės tarpbankinių atsiskaitymų sistemos SWIFT nebėra.

Kada galėtų būti priimtas sprendimas, ji kol kas nepasakė.

„Mūsų tikslas, kad sprendimas būtų priimtas kuo greičiau, bet konkrečios datos pasakyti negalėčiau. Iš to, ką atsargiai girdžiu, atrodo, kad griežtų prieštarautojų jau nebėra“, – spaudos konferencijoje šeštadienį sakė I. Šimonytė.

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis penktadienį BNS sakė, kad sprendimai dėl Rusijos atjungimo nuo SFIWT gali būti priimti kitą savaitę.

Atsiejus Rusiją nuo tarptautinės tarpbankinių atsiskaitymų sistemos SWIFT, dauguma finansinių operacijų su šia šalimi taptų neįmanomos.

Spaudžiama Ukrainos vyriausybė įnirtingai ragina ES atjungti Rusiją nuo SWIFT, tačiau tokį žingsnį buvo nelinkusios žengti kelios bloko narės – pirmiausia Vokietija, turinti mokėti Maskvai už tiekiamas gamtines dujas.

Šimtatūkstantines pajėgas telkusi Rusija ketvirtadienį įsiveržė į Ukrainą, pradėdama plačią karinę operaciją visoje šalyje, pasiekdama ir sostinę Kijevą.

 


Šiame straipsnyje: karas UkrainojeGabrielius LandsbergisIngrida ŠimonytėRusijaswift

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių