I. Šimonytė įvertino M. Puidoko pareiškimus: čia Sirijaus naujienų agentūra

Premjerė Ingrida Šimonytė parlamentaro Mindaugo Puidoko pareiškimus esą ji daro spaudimą Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) pareigūnams, tiriantiems „darbiečio“ padėjėjo korupcijos bylą, vadina absurdu. Pasak ministrės pirmininkės, ji apskritai apie šią bylą nekalbėjo su jokiais teisėsaugos institucijų pareigūnais.

„Premjerė Šimonytė atvirai daro spaudimą STT ir teisėsaugai savo viešais pasisakymais medijose“, – antradienį Seime aiškino M. Puidokas.

Premjerė, gavusi žurnalistų klausimą apie šį „darbiečio“ pasisakymą, pirmiausiai pasitikslino, ar M. Puidokas tikrai kalbėjo apie ją.

„Na čia turbūt Sirijaus naujienų agentūra...“, – po ilgos pauzės į žurnalistų klausimą atsakė I. Šimonytė.

Neturiu rimto komentaro. Absurdas. Nesu apie šitą bylą kalbėjusi su niekuo iš teisėsaugos institucijų. Apie ją žinau gana nedaug.

Premjerė pažymėjo, kad apie M. Puidoko padėjėjo korupcijos bylą ji apskritai nėra kalbėjusi su teisėsaugos pareigūnais. Ji taip pat akcentavo, kad šiuo klausimu nesikalba net su frakcijos kolega Matu Maldeikiu, kuris ir pranešė STT apie jam M. Puidoko padėjėjo galimai siūlytą kyšį.

„Neturiu rimto komentaro. Absurdas. Nesu apie šitą bylą kalbėjusi su niekuo iš teisėsaugos institucijų. Apie ją žinau gana nedaug. Galiu numanyti iš teisės aktų, kurie buvo priimti, apie kokias aplinkybes kalbama. Bet net Matas Maldeikis nėra man pasakojęs detalių, nes nelabai gali tai daryti, ir aš visiškai gerbiu Baudžiamąjį kodeksą ir tikrai niekada nesikiščiau į konkrečios bylos nagrinėjimą“, – tikino premjerė, kartu pažymėdama, kad dar pagalvos, kokių veiksmų ji imsis dėl tokių M. Puidoko pasisakymų.

„Tai vertinu kaip šmeižtą. Jeigu tai buvo pasakyta viešai – pagalvosiu, ką su tuo daryti“, – teigė I. Šimonytė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

chanukas

chanukas portretas
Šmonka yra iš Lesbo salos pyyzdalyyzų giminės.

Simonyte

Simonyte portretas
As is Kentaura alfa plius

Tai kad

Tai kad  portretas
M.Puidokas pasakė, kad premjerė per žiniasklaidą veikia į visas saugumo tarnybas, o ne tiesiogiai, todėl premjerės pasiteisinimas atrodo labai keistai....
VISI KOMENTARAI 37

Galerijos

Daugiau straipsnių