I. Šimonytė: jeigu tikslas yra oponuoti viskam – tai ir oponuojama viskam

Ingrida Šimonytė teigia nedramatizuojanti opozicinių frakcijų sprendimo neišreikšti paramos Seimui balsuojant dėl jos kandidatūros į premjeres. Pasak jos, kiekviena frakcija pati sprendžia, ar oponuoti viskam, ar visgi atsižvelgus į esamą situaciją, kai COVID-19 praretino valdančiųjų gretas, ieškoti racionalaus sprendimo.

„Kiekviena frakcija sprendžia iš tos situacijos, kokia jai atrodo teisinga. Jeigu tikslas yra oponuoti viskam – tai ir oponuojama viskam. O jei tikslas yra ieškoti kažkokio racionalaus sprendimo, atsižvelgiant į situaciją – tai yra kitas dalykas. Žinoma, galima naudotis tuo, kad Liberalų sąjūdis yra visas uždarytas... Kai kas keistomis aplinkybėmis, kai yra izoliuoti tie žmonės, kurie jau buvo izoliuoti ir galimybė užsikrėsti praktiškai buvo neegzistuojanti. Tačiau klausimas, kodėl taip yra, yra ne man“, – žurnalistams Seime prieš balsavimą dėl jos kandidatūros į ministres pirmininkes sakė I. Šimonytė.

Kiekviena frakcija sprendžia iš tos situacijos, kokia jai atrodo teisinga. Jeigu tikslas yra oponuoti viskam – tai ir oponuojama viskam.

„Man teko kalbėti su visomis frakcijomis, kurios matė reikalą su manimi susitikti ir yra žmonių, kurie mane pažįsta turbūt ne pirmi metai ir galbūt gali mano kandidatūrą įvertinti asmeniškai, kitaip negu frakcijos pozicija. Bet jei frakcija sutarė dėl kažkokios pozicijos – tai tokia yra politika. Nereikia čia labai kažko ieškoti“, – teigė I. Šimonytė.

Seimas antradienį turėtų apsispręsti, ar premjerės pozicijoje nori matyti buvusią finansų ministrę I. Šimonytę.

Dėl nustatytų užsikrėtimų COVID-19 dalis valdančiųjų turės likti saviizoliacijoje ir balsavime dalyvauti negalės. Todėl nėra aišku, ar, opozicijai teigiant, kad I. Šimonytės kandidatūros nepalaikys, pavyks iš pirmo karto ją patvirtinti premjere.

Jei taip atsitiktų,  I. Šimonytės kandidatūra galėtų būti teikiama iš naujo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

PENSININKĖ

PENSININKĖ portretas
ŠLIKŠTYNE KAI MAN TIEK KENTUSEI ALKI VISKA IŠPARDAVUSEI KA TURĖJAU KAD NEMIRČIAU BADU I TAVO VAGIES SNUKI ŽIURĖTIBUK PRAKEIKTA VELNIO SUŽADĖTINE

kauniete

kauniete portretas
KAD SOROŠINIS PER AFERA KAIP IR AMSRIKOJE IKIŠO SAVO STATYTINIUS TAI PADĖTIES NEPAGERINO TAUTA JU NEKENČIA IR NEREIKIA ČIA KALTINTI DABARTINĖS OPOZICIJOS SKAITYKIT ŽMONIU NUOMONES KAIP TU BRUDU SULINDUSIU NEKENČIA IR SUPRANTA KAD ATEJO TIK APVAGINĖTI TAUTA IR DIDELIS AČIU VALSTIEČIAM KAD NEBALSAVO UŽ TEISIAMUS VAGIS IR IŠKRYPĖLIUS

prie ko cia tie tavo skirti y ministrus

prie ko cia tie tavo skirti y ministrus  portretas
avepizos , libergrastu saika uzdaryta gydytis nuo coronos ... ir kitu partiju zmoniu poziuris y tave tavo ,,,draugus,,, aplamai tave iskisusia gauja y premjero posta ir tavo svylancius raukus --jei visi prabalsuos ir taves nebeisrinks y premjero posta...
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių