I. Šimonytė: norėčiau, kad „būtų šakės“ populizmui, neapykantai ir Kremliaus naratyvams

Seimo rinkimuose balsavusi konservatorė, premjerė Ingrida Šimonytė sako, kad tradicinės partijos gali sutarti dėl fundamentalių klausimų ir bendradarbiauti.

„Norėčiau, kad „būtų šakės“ populizmui, neapykantai, Kremliaus naratyvams ir visiems kitiems dalykams, kurie griauna mūsų valstybę“, – ketvirtadienį po išankstinio balsavimo Vilniaus savivaldybėje žurnalistams sakė I. Šimonytė.

Taip ministrė pirmininkė reagavo į Lietuvos socialdemokratų partijos lyderės Vilijos Blinkevičiūtės anksčiau išsakytą teiginį, jog konservatorių pirmininkas Gabrielius Landsbergis yra visiškoje agonijoje, priėjo liepto galą ir jam „yra šakės“.

„Man atrodo, kad ką konservatoriai bando pasakyti, jog dabartinėje rinkiminėje kampanijoje yra labai mažai diskusijos apie tai, ką kolegos oponentai padarytų geriau. Girdime tik, kad jie padarys daugiau ir labiau“, – kalbėjo premjerė.

„Tarsi bandoma kurti tokį labai keistą įspūdį, atrodo, kad nėra fundamentalių klausimų, dėl kurių tradicinės partijos ypatingai galėtų sutarti“, – teigė I. Šimonytė.

Anot premjerės, tai nėra tiesa, nes įprastai Seime didžioji dalis klausimų, išskyrus biudžetą, mokesčių politiką, yra priimama dideliu konsensusu.

„Nėra čia kažkokių išankstinių nuostatų, kad žmonės, kuriems rūpi valstybė, būtų netinkami Tėvynės sąjungai palaikyti ar bendradarbiauti vien todėl, kad jų pavadinimas yra socialdemokratai“, – sakė ji.

„Kodėl kitoje pusėje yra kitaip, aš nežinau“, – kalbėjo I. Šimonytė.

Naujausia apklausa rodo, kad už konservatorius Seimo rinkimuose balsuotų 9,2 proc. gyventojų.

Seimo rinkimai vyks spalio 13 dieną.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jau \\\\\../////

Jau \\\\\..///// portretas
man beveik išseko R.Žemaitaičio pasitikėjimas,nes patoviai jo "abrozdėlis" tarp valstybinių nusikaltėlių,R.Janutienės liaupsėse,kodėl neįdeda Eduardo VAITKAUS,A.Orlausko tarp tų personų,matyt neverti,pavojingi šaikai?____Rinkėjai,SUSIMĄSTYKIT,kad lapės nepaskirtumėm vištidės direktoriumi.

O aš

O aš  portretas
norėčiau kad šakės būtų visai tai liunzzzzbirbiu šutvei, visokiems broilerių anūkams ir kapliadančiams transvestitams

Tam Rasai

Tam Rasai portretas
tam vafliui kuris visiems pensiją moka rubliais, prieš išmokėdamas pensiją rubliais pasikeisk pampersus jeigu dar pajėgi,nes matosi kad smegenis užspaudė myžalai
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių