Pereiti į pagrindinį turinį

I. Šimonytė: norėčiau, kad vakcinų daugiau perskirstyti nereikėtų

2021-04-28 13:28

Premjerė Ingrida Šimonytė viliasi, kad Vyriausybei daugiau nebereikės perskirstyti vakcinų nuo COVID-19, atsižvelgiant į blogą epidemiologinę situaciją tam tikruose šalies regionuose.

I. Gelūno / Fotobankas nuotr.

Vis dėlto ministrė pirmininkė pripažįsta, kad iš šio merų pasipiktinimo sulaukusio sprendimo galima pasimokyti ir kitą kartą, esant poreikiui perskirstyti vakcinas, anksčiau apie tai informuojant savivaldybes.

Sprendimas perskirstyti vakcinas nuo COVID-19 buvo priimtas atsižvelgus į blogą epidemiologinę situaciją Vilniaus regione. Ministrė pirmininkė taip pat pabrėžė, kad padėčiai blogėjant kituose šalies regionuose, Vyriausybė taikytų analogišką sprendimą.

„Sprendimas paskirti vakcinų didesnę dalį toms savivaldybėms, kuriose situacija yra epidemiologiškai blogiausia (...), buvo priimtas reaguojant į tą situaciją, kuri susiklostė šiuo metu. Aš labai norėčiau, kad tokių sprendimų ateityje nereikėtų, tačiau jeigu tokių sprendimų reikėtų dėl kitų regionų, jie lygiai taip pat būtų priimami“, – Vyriausybėje surengtoje spaudos konferencijoje teigė I. Šimonytė.

Aš labai norėčiau, kad tokių sprendimų ateityje nereikėtų, tačiau jeigu tokių sprendimų reikėtų dėl kitų regionų, jie lygiai taip pat būtų priimami.

Vis dėlto premjerė pripažino, kad iš šios situacijos galima pasimokyti ir kitą kartą perskirstant vakcinas apie tai anksčiau įspėti savivaldybių merus.

„Žinoma, galbūt galima iš šios situacijos šiek tiek pasimokyti – pagal galimybes anksčiau įspėti kai kuriuos veikiančius asmenis apie tai, kokie sprendimai yra priimami“, – pripažino Vyriausybės vadovė.

I . Šimonytė atkreipia dėmesį, kad kol kas epidemiologinė situacija nesiklosto taip, kaip galbūt norėtų savivaldybių merai.

„Situacija klostosi labai netolygiai ir todėl kartais tenka priimti tokius sprendimus, kurie iš esmės yra ad hoc sprendimai dabartinei situacijai spręsti. Norėčiau, kad to nereikėtų, kad situacija būtų tolygesnė, norėtųsi, kad ir skiepijimas Lietuvoje būtų tolygesnis, ir kad savivaldybės ir tas vakcinas, kurias gauna, skiepytų vienodai uoliai“, – sakė ji.

Ministrė pirmininkė taip pat viliasi, kad epidemiologinei situacijai savivaldybėse tapus panašios rizikos vakcinų dalinimas taps paprastesnis.

„Skirstymas pagal žmonių skaičių, tikiuosi, anksčiau ar vėliau taps pagrindiniu skirstymo kriterijumi“, – teigė I. Šimonytė.

ELTA primena, kad dėl sudėtingos epidemiologinės situacijos Vilniaus mieste nuspręsta perskirstyti savaitgalio bei pirmadienio vakcinų siuntas ir skirti sostinės vakcinacijos centrams 44 proc. visų gautų vakcinų, t. y. 46 512 dozių.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų