I. Šimonytė pasveikino naująją Moldovos vyriausybės vadovę

  • Teksto dydis:

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė trečiadienį pasveikino Nataliją Gavrilitą tapus Moldovos vyriausybės vadove.

„Veiksmo ir solidarumo partijos įtikinama pergalė Parlamento rinkimuose – aiškus ženklas, kad Moldovos žmonės nori demokratinių pokyčių, skaidraus valdymo ir europinių reformų. Nuoširdžiai džiaugiuosi laimėjimu ir Jūsų Vyriausybės paskyrimu. Linkiu ištvermės ir sėkmės – laukia sunkus darbas. Lietuva rėmė ir rems Moldovą. Esame pasirengę toliau suteikti ekspertinę pagalbą siekiant spartinti Moldovos eurointegraciją ir telkti paramą Moldovai“, – pabrėžė premjerė.

I. Šimonytė akcentavo, kad abi šalis sieja panaši istorija, bendri iššūkiai ir stiprus abipusis palaikymas. Moldovos drąsa, tampant pirmąja šalimi, 1990 metų gegužę pripažinusia Lietuvos nepriklausomybę, Lietuvoje buvo ir tebėra nuoširdžiai vertinama – tai užtikrino ypatingą vietą Moldovai ir jos žmonėms lietuvių širdyse.

„Esu tikra, kad Moldovos ir Lietuvos draugystė ir toliau stiprės bei duos vaisių artėjant mūsų diplomatinių santykių užmezgimo 30-mečiui kitais metais bei daugelį metų ateityje“, – sakoma Vyriausybės vadovės sveikinime.

Premjerė pasidžiaugė, kad trečiadienį Moldovą pasieks 26,5 tūkst. vakcinų iš Lietuvos – pagalba šaliai kovojant su COVID-19 pandemija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių