I. Šimonytė sutiko: ves konservatorių sąrašą Seimo rinkimuose

Seimo narė Ingrida Šimonytė sutiko vesti Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) sąrašą per Seimo rinkimus.

Tai BNS antradienį patvirtino ir partijos pirmininkas Gabrielius Landsbergis, ir pati I. Šimonytė.

„Taip nusprendžiau“, – sakė parlamentarė.

Jos teigimu, apsisprendimą lėmė daug motyvų, bet jų nekonkretizavo.

„Džiaugiuosi, kad I. Šimonytė priėmė kvietimą – šis apsisprendimas svarbi žinia visuomenei. Jos patirtis, kompetencija bei demonstruojami aukščiausi veiklos skaidrumo ir etikos standartai yra didelis turtas visai valstybei“, – teigė partijos pirmininkas.

Pasak jo, „krizių, populizmo ir apatijos laikotarpiais mums reikia politikų, kurie savo kompetencija, aiškiu kalbėjimu ir svarbiausia – tvirtu vertybiniu stuburu padėtų susigrąžinti pasitikėjimą valstybe“.

„Tikiuosi, kad Ingridos apsisprendimas paskatins ir kitus savo profesinėse srityse daug pasiekusius žmones drąsiau žengti į politinę veiklą bei pasirinkti darbą valstybei. Lietuva nusipelnė normalios ir atsakingos politikos - orientuotos į realių, tikrų, seniai pribrendusių visuomenės ir valstybės problemų sprendimą”, – teigė G. Landsbergis.

Iš mano pusės nėra jokių reikalavimų, išankstinių sąlygų ar kitų dalykų, pasitikiu žmonių išmintimi ir tikiu, kad yra bendras tikslas turėti ir gerą komandą, ir gerus kandidatus vienmandatėse.

I. Šimonytė sakė, kad jos apsisprendimas būti TS-LKD pirmuoju numeriu per rinkimus nereiškia, kad ji nutarė stoti į partiją. Anot parlamentarės, tai nebuvo ir jai keliama sąlyga.

„Jeigu nuspręsiu stoti, tai ir įstosiu“, – BNS teigė I. Šimonytė.

Ji sakė ir pati konservatoriams nekelianti jokių išankstinių sąlygų ar reikalavimų.

„Iš mano pusės nėra jokių reikalavimų, išankstinių sąlygų ar kitų dalykų, pasitikiu žmonių išmintimi ir tikiu, kad yra bendras tikslas turėti ir gerą komandą, ir gerus kandidatus vienmandatėse“, – tvirtino ji.

Politikė sakė, kad norėtų „ramesnės ir santūresnės, ant žemės labiau vaikščiojančios rinkimų programos apie tikrai realius dalykus, o ne apie šimtą reformų šimtame sričių, kur visur viską padarysime kur dar niekas per 30 metų nepadarė“.

I. Šimonytės kandidatūra bus keliama ir vienmandatėje Antakalnio apygardoje Vilniuje.

Seimo rinkimai vyks spalio mėnesį.

45 metų buvusi finansų ministrė I. Šimonytė pernai dalyvavo prezidento rinkimuose. Ji pateko į antrąjį turą, bet jame pralaimėjo Gitanui Nausėdai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

kurmis

kurmis portretas
cia bus kaip su Skverneliu? Nepartinis vede parcija? Paskui tapo vienu nekenciamiausių politikų

Jonas

Jonas  portretas
Prisirišus konservatorių nevykėlius prie sijono į seimą .Pirmyn nevykėliai .

kauniete

kauniete portretas
Šimonyte ar su Grybe nepasikalbat ar nesuprantat kad vogti iš tautos negražu žema ir baudžiama kuo saVE LAIKOT PRANCUZIJOS PREZIDENTAS NIKOLAS SARKOZI TEISIAMAS ar nepagalvojat kas jusu laukia čia tik viena pavizdi pateikiau o tokiu vadovu šimtai kurie skuode lektuvais iš šalies kai tautai igriso ju plėšimai vagystes PAMASTYKIT VOKT LENGVA BET PASEKMĖS LIUDNOS
VISI KOMENTARAI 75

Galerijos

Daugiau straipsnių