I. Šimonytė sveikindama naująją Italijos premjerę kviečia sutelktai palaikyti Ukrainą

Ministrė pirmininkė Ingrida Šimonytė sveikindama naująją Italijos premjerę Giorgią Meloni (Džordžą Meloni) kviečia sutelktai palaikyti Ukrainą.

„Lietuvos Vyriausybė yra pasirengusi bendradarbiauti stiprinant artimą ir nuoširdžią partnerystę tarp mūsų valstybių. Viliuosi, kad Lietuva ir Italija, taip pat kaip ir kitos ES valstybės narės, ir toliau sutelktai palaikysime Ukrainą, ginančią savo ir kitų Europos šalių laisvę“, – sakoma šeštadienį paskelbtame premjerės sveikinime.

Anot jos, nuosekli Europos Sąjungos pozicija stiprinant sankcijas Rusijai ir Baltarusijai yra svarbi siekiant parodyti, kad „Europa nenusileis agresoriaus šantažui“.

Premjerė I. Šimonytė taip pat padėkojo Italijai už indėlį NATO oro policijos misijoje ir NATO priešakinių pajėgų kovinėje grupėje Baltijos šalyse, taip prisidedant prie regiono ir aljanso saugumo.

Kraštutinių dešiniųjų lyderė G. Meloni šeštadienį buvo prisaikdinta naująja Italijos ministre pirmininke ir tapo pirmąja moterimi, vadovausiančia Italijos vyriausybei.

45 metų G. Meloni politinė partija „Italijos broliai“ (it. Fratelli d'Italia, FdI) yra euroskeptiška ir nusistačiusi prieš imigraciją.


Šiame straipsnyje: Ingrida Šimonytėkaras UkrainojeItalijaGiorgia Meloni

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių