I. Šimonytė vyks į Lenkiją aptarti paramą Ukrainai

Premjerė Ingrida Šimonytė pirmadienį vyks į Varšuvą, kur su Lenkijos premjeru Mateuszu Morawieckiu (Mateušu Moravieckiu) aptars paramą Ukrainai. Susitikime nuotoliniu būdu dalyvaus ir Ukrainos ministras pirmininkas Denysas Šmyhalis.

„Turėjo vykti trišalis „Liublino trikampio“ premjerų susitikimas, trikampiui priklauso Lietuvos, Lenkijos ir Ukrainos atitinkamų institucijų žmonės, šiuo atveju mūsų kolega Denysas Šmyhalis dalyvauti fiziškai negalės, bet pasijungs nuotoliu“, – spaudos konferencijoje sekmadienį sakė I. Šimonytė.

„Mes su premjeru Morawieckiu būsim ir fiziškai, aptarsim paramos Ukrainai aktualijas ir ką galime mes dviese pirmiausia, bet ir likusi tarptautinė bendruomenė padaryti ir daugiau tam, kad padėtume visi Ukrainai šiuo metu“, – kalbėjo ji.

Premjerės teigimu, karo iš Ukrainos pabėgėlių skaičiai paskutinę savaitę sparčiai didėja, todėl daugėja ir darbo bei procesų, kuriuos reikia pagreitinti, pavyzdžiui, migracijos procesai arba buitiniai procesai, ieškant būsto ar pasiūlant kitų būtinų dalykų.

Nuo vasario 24 dienos, kai Rusija pradėjo savo karinę invaziją, iš Ukrainos pabėgo jau 2,5 mln. žmonių, o šalies viduje dėl karo buvo perkelti dar 2 mln. gyventojų, penktadienį pranešė Jungtinės Tautos.


Šiame straipsnyje: premjerėkaras UkrainojeLenkija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių