Pereiti į pagrindinį turinį

Socialdemokratai į sveikatos apsaugos ministrus teiks R. Šalaševičiūtės kandidatūrą

2014-07-15 16:15
Rimantė Šalaševičiūtė Rimantė Šalaševičiūtė Rimantė Šalaševičiūtė Rimantė Šalaševičiūtė Rimantė Šalaševičiūtė

Valdančioji Lietuvos socialdemokratų partija (LSPD) į sveikatos apsaugos ministrus siūlys Seimo narę Rimantę Šalaševičiūtę.

Jos kandidatūrai antradienio vakarą pritarė partijos prezidiumas.

R.Šalaševičiūtė Vilniaus universitete yra įgijusi teisininkės specialybę. Ji yra dirbusi iš Seimo kontroliere, vaiko teisių apsaugos kontroliere.

Po LSDP prezidiumo posėdžio R.Šalaševičiūtė žurnalistams sakė sutikusi pretenduoti į ministres, nes tokią valią pareiškė partijos bičiuliai.

„Manau, kad tai naujas iššūkis, tai ne pirmas iššūkis, pradėdavau nuo nulio, bet sugebėdavau dirbti tos darbus, kurie būdavo pavedami“, - teigė R.Šalaševičiūtė.

Į minėtas pareigas svarstyta ir parlamentarės Almos Monkauskaitės kandidatūra. Premjero Algirdo Butkevičiaus teigimu, iš viso rinktasi iš penkių kandidatų.

Premjeras R.Šalaševičiūtę apibūdino kaip principingą, reiklią politikę, mokančią apginti savo poziciją.

„Manau, kad ji galės įgyvendinti ministro Vytenio Andriukaičio pradėtą sveikatos apsaugos reformą, nes būtent stiprus žmogus gali įgyvendinti reformą“, - kalbėjo Vyriausybės vadovas.
Jis taip pat tikino norįs, kad Sveikatos apsaugos ministerijai vadovautų ne medikas.

„Pastebėjau, kad sveikatos apsaugos sistemoje tikrai vyrauja gana daug interesų tiek iš vienos, tiek iš kitos pusės“, - sakė A.Butkevičius ir vylėsi, kad R.Šalaševičiūtė gins pacientų interesus.

Realiausiu kandidatu vadovauti Sveikatos apsaugos ministerijai (SAM) vadintas Seimo vicepirmininkas Algirdas Sysas žurnalistams sakė atsisakęs ministro portfelio.

„Šiuo metu tikrai nenoriu būti ministru, nes nesu šios srities specialistas, vis dėlto sveikatoje reikia ne tik kieto stuburo, vadybinių žinių, bet reikia žinoti ir sveikatos sistemą. Aš 18 metų dirbu Socialinių reikalų ir darbo komitete, tą darbą gerai išmanau ir galbūt galėčiau būti neblogas socialinių reikalų ir darbo ministras“, - sakė A.Sysas.

LSDP Sveikatos apsaugos komitetas antradienį partijos prezidiumui be A.Syso į sveikatos apsaugos ministrus dar buvo rekomendavęs sveikatos apsaugos viceministrų Gedimino Černiausko arba Eriko Mačiūno kandidatūras.

Sveikatos apsaugos ministerijos vadovo kandidatūrą, pagal valdančiosios koalicijos susitarimą, teikia LSDP.

„Aš nesu specialistė, bet kas susiję su vaikų problemomis, kažkiek žinau, bet žinoma. Aš esu geras vykdytojas, kadangi buvo išreikšta partijos bičiulių valia, manau, kad tai naujas iššūkis, tai ne pirmas iššūkis, pradėdavau nuo nulio, bet sugebėdavau dirbti tuos darbus, kurie būdavo pavedami“, - teigė R.Šalaševičiūtė. 

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų