Įvardijo, koks rezultatas EP rinkimuose reikštų „valstiečių“ pralaimėjimą

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis teigia, kad džiaugiasi praėjusią savaitę Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) tarybos posėdyje įvykusiu balsavimu dėl pasitikėjimo premjeru Sauliumi Skverneliu, ir tikisi, jog pastarasis tęs pradėtą darbą.

Seimo vadovo nuomone, balsavimas buvo būtinas tam, kad ministras pirmininkas žinotų tikrąją partijos tarybos nuomonę, o tą, pasak V. Pranckiečio, užtikrino anoniminis balsavimas.

„Man buvo labai gera girdėti, kad trys balsai buvo prieš. Tai reiškia, kad ta demokratija slaptu balsavimu yra atviresnė“, - „Žinių radijui“ trečiadienį teigė V. Pranckietis, pridūręs, jog, matant tokį pasitikėjimą, jis skatintų S. Skvernelį tęsti veiklą ir po naujojo prezidento inauguracijos.

Taip pat, pridūrė V. Pranckietis, partijos pirmininko Ramūno Karbauskio pasitikėjimo klausimas buvo nukeltas daugumos tarybos narių nuomone.

Blogas laimėjimas būtų vienas iškovotas mandatas, o visi kiti laimėjimai būtų geri.

„Dauguma pritarė nuomonei, kad tas pasitikėjimo pasitikrinimas įvyktų po trečiųjų rinkimų - Europos Parlamento“, - teigė V. Pranckietis.

Komentuodamas, kokį pasiektą partijos rezultatą EP rinkimuose jis traktuotų laimėjimu arba pralaimėjimu, Seimo pirmininkas tvirtino, kad bendro nutarimo partijoje kol kas nėra. Vis dėlto V. Pranckietis užsiminė, kad pralaimėjimą traktuotų, jei nepavyktų laimėti nė vieno mandato.

„Blogas laimėjimas būtų vienas iškovotas mandatas, o visi kiti laimėjimai būtų geri“, - konstatavo parlamento vadovas.

ELTA primena, kad LVŽS pirmininkas Ramūnas Karbauskis yra pareiškęs, jog nesėkmės Prezidento ir Europos Parlamento rinkimuose atveju „valstiečiai" trauksis iš valdančiosios daugumos.

Išankstinis balsavimas Prezidento antrajame ture bei rinkimuose į EP prasidėjo pirmadienį ir tęsis iki gegužės 24 d. Pagrindinė rinkimų diena bus sekmadienį - gegužės 26 d.

Netiki, kad britai liks ES

Komentuodamas nesibaigiantį „Brexito“ scenarijų, V. Pranckietis mano, kad Didžioji Britanija iš Europos Sąjungos (ES) galiausiai vis dėlto pasitrauks.

Keista ir sunki situacija, pasak V. Pranckiečio, yra Didžiosios Britanijos premjerei Theresai May, nes nė vienas jos pasiūlymas nepalaikomas parlamente. Vis dėlto, pridūrė Seimo vadovas, šiuo metu kitos ES šalys niekaip negali daryti įtakos galutiniam sprendimui.

„Dabar sprendimas yra britų rankose“, - trečiadienį „Žinių radijui“ teigė Seimo pirmininkas.

Svarstydamas dar vieno referendumo Didžiojoje Britanijoje galimybes, V. Pranckietis pabrėžia, kad Didžiosios Britanijos valdžiai turėtų būti priimtina bet kokia tautos nuomonė, net jei pakartotiniu balsavimu būtų pareikšta pasilikimo Bendrijoje valia. Vis dėlto tokiu scenarijumi jis mažai tikįs.

„Mažai tikiu, bet čia mūsų tikėjimas gali nieko nespręsti, o tik jų sprendimai viską nuspręs“, - pridūrė Seimo pirmininkas.

Remiantis dabartiniais planais, Jungtinė Karalystė liks ES iki spalio pabaigos, todėl šalis dalyvauja vykstančiuose Europos Parlamento rinkimuose. Ministrė pirmininkė birželio pradžioje planuoja prašyti Didžiosios Britanijos Bendruomenių rūmų dar kartą balsuoti dėl išstojimo susitarimo, pavadinusi tai „paskutine proga“ jį patvirtinti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Arvydas

Arvydas portretas
Ar tai ne politinis aferizmas. Pranckieti, pranckieti. O dar akademiku vadiniesi.

...

... portretas
CHA: „Blogas laimėjimas būtų vienas iškovotas mandatas, o visi kiti laimėjimai būtų geri“ - tiesiog NUOSTABU: 'Negaut nė vieno mandato būtų GERAS rezultatas!' :D (nors jei rimtai pagalvojus...gaaal; už Radžvilą!)

Rasa

Rasa portretas
SITIEK LAIKO SEME PIRMININKAUJA NIEKO GERO SEIMUI NEPADARE DAR LAKSTE SU TAPINU IR KURSTE US BASKIENE SEIME INTRIGAS LAUK ABU IR DIRBK VALSTIECIAM SU TOKIAIS LIUR*****
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių