Buvęs kariuomenės vadas įvertino ukrainiečių ryžtą: daug kas to nesitikėjo

  • Teksto dydis:

Seimo narys, buvęs kariuomenės vadas Arvydas Pocius LNK apžvelgė situaciją Ukrainoje.

„Tauta didvyriškai ginasi. Yra toks terminas – „totalinė gynyba“. Manyčiau, būtent tai ir vyksta Ukrainoje. Manau, kad daug kas nesitikėjo, kad bus toks stiprus pasipriešinimas, tą mes matome. Rusijos kariuomenė yra įstrigusi. Šiuo metu stovinčiai 64 km kolonai, kuri judėjo link Kijevo, pritrūko degalų, ji stringa pavasariniame purve. Yra ir kitokių trikdžių. Manyčiau, kad ukrainiečių spec. pajėgos juos taip pat pažnaibo nakties metu, tad sakyčiau, jog paskutinėmis dienomis į priekį nebuvo pasistūmėta, Rusija savo tikslų kol kas nepasiekė“, – kalbėjo A. Pocius.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

Pasak Seimo nario, karas Ukrainoje greitai nesibaigs.

„Prisimenant ankstesnius karus, kuriuos Rusija kariavo, manyčiau, kad dabartinis karas Ukrainoje tikrai greitai nesibaigs. Galbūt kažkurias teritorijas Rusijai ir pavyks užimti, bet kautynės mieste tęsis tikrai labai ilgai. Ukrainiečių dvasia, ryžtas tikrai yra labai svarbus faktorius. To negalime pasakyti apie Rusijos karius – jie demotyvuoti, didžioji dalis demoralizuoti, kiek girdime iš tų, kurie papuolė į nelaisvę, jie sako, kad išvis nežinojo, kur važiuoja, nežinojo, kad vyko kariauti“, – sakė A. Pocius.

Ukrainiečių dvasia, ryžtas tikrai yra labai svarbus faktorius. To negalime pasakyti apie Rusijos karius.

Jis paaiškino, kad tikrai galėjo būti taip, kad Rusijos kariai nežinojo, jog vyksta į karą.

„Manau, kad eiliniai kariai tikrai galėjo nežinoti. Paprastai operacijos yra slaptame režime, kai kurie netgi žemesnio rango karininkai planus su įsakymais gauna paskutiniu momentu. Greičiausiai tik kovinės grupės vadas gauna įsakymus šiek tiek anksčiau“, – tikino A. Pocius.

Pasak A. Pociaus, karas Ukrainoje gali trukti keletą mėnesių.

„Daug kas priklausys nuo to, kaip bus galima padėti ukrainiečiams. Jei bus išsaugota Ukraina, tiekimo keliai, aprūpinimas tiek ginkluote, tiek maistu, kuru, tada truktų daug ilgiau“, – teigė buvęs kariuomenės vadas.

Anot A. Pociaus tiek ginkluotės, kiek Ukraina turi dabar, neužtenka.

„Yra daug kalbama apie priešlėktuvinę gynybą, oro gynybą. Šie pajėgumai yra tikrai labai reikalingi, kadangi Rusijos kariuomenės aviacija tikrai daro daug nuostolių. Ukrainos oro pajėgos turi savo mažą resursą ir tikrai būtų reikalinga daug rimtesnė parama“, – šnekėjo jis.


Šiame straipsnyje: Arvydas PociusLNK turinyskaras UkrainojeUkrainaRusija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių