Įvertinusi teisėsaugos medžiagą VTEK neįžvelgė Panevėžio mero pažeidimų

  • Teksto dydis:

Vyriausioji tarnybinės etikos komisija nerado pagrindo pradėti tyrimą dėl Panevėžio mero Ryčio Mykolo Račkausko, įvertinusi teisėsaugos pateiktą medžiagą, pranešė portalas 15min.lt.

Komisija pabrėžė, jog įstatymo pažeidimas negali būti įrodinėjamas „prielaidomis, spėlionėmis, hipotezėmis“, o kiekvienu konkrečiu atveju turi būti nustatytas interesų konflikto požymių akivaizdumas.

„Komisija nenustatė akivaizdžių ir tiesioginių faktinių duomenų, leidžiančių teigti, jog paminėtieji asmenys savo elgesiu būtų pažeidę Viešųjų ir privačių interesų derinimo įstatymo nuostatas, įpareigojančias vengti interesų konflikto, o tokiam konfliktui iškilus – nusišalinti, arba (ir) draudimą naudotis pareigomis asmeninei naudai gauti“, – konstatavo VTEK.

Generalinė prokuratūra anksčiau šį mėnesį pranešė, kelerius metus trukęs tyrimas R. M. Račkausko atžvilgiu dėl galimo piktnaudžiavimo yra nutraukiamas, įvertinus Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) byloje surinktus duomenis.

Teisėsauga merui buvo pateikusi įtarimus dėl neteisėtų nurodymų, siekiant sudaryti palankias sąlygas kai kurioms įmonėms laimėti viešųjų pirkimų konkursus.

Tačiau po daugiau kaip dvejus metus trukusio tyrimo prokuratūra nusprendė, kad visų jų veiksmuose nusikaltimo nebuvo, o surinktą medžiagą turėtų vertinti Vyriausioji tarnybinės etikos komisija ir Viešųjų pirkimų tarnyba.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pasipiktinusi ir pasišlykštėjusi.

Pasipiktinusi ir pasišlykštėjusi. portretas
tai kaip nepavadinti svolačiais. Šitiek apdirbo žmogų - ir už nieką. Račkauskas turėtų skųstis teisėsaugai- tai negali būti taisyklė. Apšmeižė, laikė, jei teisingai atsimenu, ant narų. Tai kas čia darosi "teisinėje " valstybinėje. Būtina išvesti į dienos šviesą piktnaudžiautojus, savivaliautojus. Tokie žmonės neturi dirbti tarnybose. Nagi, ponas Račkauskai, parodyk visiems tuos išsigimėlius ir tegu jie eina šieno ravėti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių