J. Džiugelis apie darbą su „valstiečiais“ ir konservatoriais: kaip diena ir naktis

Seimo narys Justas Džiugelis, kalbėdamas apie pasiruošimą Seimo rinkimams, sako, kad jau yra apsisprendęs dėl savo dalyvavimo – į šiuos rinkimus eis būdamas Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) sąraše, tačiau neatmeta galimybės kažkada įstoti ir į partiją.

Dviejose oponuojančiose Seimo frakcijose dirbęs parlamentaras taip pat teigia, kad atmosfera „valstiečių“ ir konservatorių frakcijose skiriasi kardinaliai. Kartu jis pažymi, kad politikų važinėjimas po regionus prasidėjus rinkimų kampanijai yra veidmainystė. Tokie vizitai, anot J. Džiugelio, turi būti Seimo nario rutina, o ne tik pasirodymas prieš rinkimus.

Naujienų agentūrai ELTA duotame interviu Seimo narys taip pat kalbėjo apie savo patirtį bendraujant su gyventojais regionuose, apžvelgė neįgaliesiems ir socialiai pažeidžiamoms visuomenės grupėms aktualius nuveiktus ir vis dar būtinus įgyvendinti darbus bei išreiškė viltį, kad rinkėjai nebalsuos už partijas, pasiskelbusias gelbėtojais.

– Buvę LVŽS frakcijos nariai jau atskleidė savo politinius planus – Dovilė Šakalienė Seimo rinkimuose dalyvaus su socialdemokratais, Mindaugo Puidoko planai taip pat aiškūs – jis į rinkimus eina su Darbo partija, o štai Povilas Urbšys Panevėžyje kels kandidatūrą savarankiškai. Apie planus prakalbo ir kiti jūsų buvę kolegos. Ar jau pats esate apsisprendęs?

– Iš tikrųjų neslėpsiu, turėjau tokių labai rimtų pamąstymų, ypač tuo laikotarpiu, kai buvau Mišrioje Seimo narių grupėje, nes daugiau nei pusę metų aš ten buvau, o dabar jau prieš šiek tiek daugiau nei metus prisijungiau prie Tėvynės sąjungos frakcijos. Tų minčių buvo įvairių, bet galutinis mano sprendimas yra, kad aš visgi sieksiu būti perrinktas antrai kadencijai.

– Ar rinkimuose dalyvausite su konservatoriais? Kokia forma?  

– Taip, aš dalyvausiu su Tėvynės sąjunga, nes manau, kad tai yra pati stabiliausia ir tvariausia politinė jėga. Tuo įsitikinau metus laiko dirbdamas su jais. Ketinu dalyvauti su jų partija būdamas nepartinis.

– Ar turite planų kažkada stoti ir į partiją?

– Aš neatmetu tokių galimybių, bet šiuose rinkimuose, esu perspėjęs ir partiją, planuoju dalyvauti kaip nepartinis.

– Ar tiesa, kad kandidatuosite į Seimą Vilniaus rajone?

– Jūsų informacija yra iš dalies teisinga dėl to, kad Vilniaus rajono skyrius yra mane iškėlęs kaip kandidatą, bet galutiniai sprendimai dar nėra priimti. Pajuokaudamas sakau – aš mėgstu gyvenime iššūkius. Žinant tai, kad Vilniaus rajonas nėra pati palankiausia apygarda. Vėlgi galutiniai sprendimai dar nėra priimti, bet skyrius mane iškėlė.

– Sakote, kad mėgstate iššūkius. Ką galite pasiūlyti rajonui, kuriame dominuoja lenkų tautybės gyventojai?

– Aš manau, kad Seimo narys, kandidatuodamas į Seimą, neturi siūlyti kažko rajonui. Seimas yra nacionalinė valdžios institucija ir Seimo nariai visų pirma turėtų atstovauti visos šalies ir piliečių interesams. Kitas dalykas, šiuo metu Lietuvos lenkų rinkimų akcija-Krikščioniškų šeimų sąjunga (LLRA-KŠS) save pozicionuodama, kaip vienintele ir neišstumiama alternatyva mažumoms, iš tiesų neatstovauja lenkams taip, kaip derėtų daryti tai partijai, kuri sako, kad jai yra svarbios tautinės mažumos.

Aš dalyvausiu su Tėvynės sąjunga, nes manau, kad tai yra pati stabiliausia ir tvariausia politinė jėga.

Ne paslaptis, aš bendrauju su daugybe žmonių – ir su lenkų, ir su lietuvių tautybės, ir lenkų bendruomenė akivaizdžiai sako, kad jie yra šios politinės jėgos pamiršti, ir ši politinė jėga iš tikrųjų pati eskaluoja tam tikrus politinius konfliktus, nes pats politinis konfliktas tarp lietuvių ir lenkų yra naudingas ir netgi būtinas šiai politinei jėgai tam, kad apskritai ji išsilaikytų politinėje padangėje.

Daug Lietuvoje gyvenančių lenkų taip pat norėtų matyti tam tikrą atsvarą arba partiją, kuri atstovautų ir šiai daliai rinkėjų. Aš tikrai neatmetu tos galimybės bendrauti su įvairių tautybių žmonėmis ir girdėti jų lūkesčius.

– Rajonas, kaip ir pats sakote, rinkimuose kelia iššūkių. Kaip vertinate Vilniaus rajono opozicijos kritiką dėl lietuvių diskriminacijos tautiniu pagrindu?

– Tai yra visiška tiesa. Vilniaus rajonas, ypač šiaurinė miesto dalis, plečiasi, ten yra daug naujakurių, daug jaunų šeimų, bet jų interesai nėra atliepiami. Pradedant nuo mokyklų, darželių, baigiant galų gale infrastruktūros klausimais. (...) Infrastruktūra yra tikrai tragiškos būklės, bet administracija nekreipia dėmesio į šias lokacijas, vietas, todėl, kad ten nėra LLRA-KŠS rinkėjų.

– TS-LKD pirmininkas Gabrielius Landsbergis neslepia, kad laukia Ingridos Šimonytės atsakymo dėl kvietimo vesti konservatorių sąrašą į rinkimus. Pati politikė atsakyti neskuba. Ką matytumėte sąrašo lyderiu jūs?

– Aš matyčiau lyderiu tą, kas imsis lyderystės. Kaip žinoma, I. Šimonytei ta pozicija vesti sąrašą yra pasiūlyta, aš manau, kad reikia pagarbiai palaukti jos sprendimo ir anksčiau ar vėliau tai jau bus aišku.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Visko matęs

Visko matęs portretas
Tik save gerbdamas nepareiškiu nuomonės apie šį nelaimėlį - išverstaskūrį.

kauniete

kauniete portretas
DŽIUGELI NEPYK BET TIKRAI TAU NE VIETA SEIME ČIA JUK NE INVALIDU NAMAI

JONASTO DARBO VETERANAS

JONASTO DARBO VETERANAS portretas
PASAKYK KUR TA NUDISTU PIRTIS KAD MAUDEISI IR SU MOTERIMI PASIKALBĖJEI O TOLIAU KA PARAŠEI NEGALIMA SUPRASTI KAS TAS DEPUTATAS KURIS TRINKTELS APIE KOKES ATOSTOGAS NUVAREI I LANKAS BUKAPROTI PARAŠYK IŠ NO TAI PANAŠU KAD ESI IR PROTO VETERANASAUJO
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių