J. Narkevičius puse lūpų užsiminė apie sprendimą skųsti VTEK nutarimą

Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius artimiausiomis dienomis žada priimti galutinį sprendimą dėl to, ar kreipsis į teismą dėl Vyriausiosios tarnybinės etikos sprendimo (VTEK), kuriame teigiama, kad ministras, priėmęs maitinimo paslaugų apmokėjimą iš ministerijai pavaldžių įmonių, pažeidė įstatymą.

„Šiomis dienomis (priimsiu sprendimą – ELTA). Dar susipažinsiu su paruošta medžiaga ir priimsiu sprendimą“, – antradienį sakė J. Narkevičius.

Vis dėlto, jo teigimu, teismas galėtų pateikti rekomendacijas kitiems, patekusiems į panašias situacijas.

Sprendimas skųsti lemia ne tiek noras pakeisti, bet situacijos išimtinumas.

„Sprendimas skųsti lemia ne tiek noras pakeisti, bet situacijos išimtinumas, nes galbūt teismas paaiškins ir kitiems valstybės atstovams, kaip elgtis panašiomis situacijomis, nes tai yra gana subtilus precendentas, apie kurį yra viešai kalbama. Tikiuosi, kad teismas galės pateikti tam tikras rekomendacijas, kaip elgtis kitiems tokiomis situacijomis“, – teigė ministras.

Perklaustas, ar visgi skųs VTEK sprendimą, J. Narkevičius tik nusišypsojo.

Sausį VTEK nusprendė, kad, priėmęs maitinimo paslaugų apmokėjimą iš Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos ir Lietuvos automobilių kelių direkcijos, susisiekimo ministras J. Narkevičius pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių