J. Narkevičius sprendimą dėl tolesnio darbo priims pasitaręs su partija ir premjeru

Susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius teigia, kad sprendimą dėl likimo pareigose priims po konsultacijų su partija ir premjeru Sauliumi Skverneliu, o kritiką jam sieja su dėmesiu Lietuvos pašto ir „Lietuvos geležinkelių“ sprendimams.

„Tikrai gerbiu ekscelencijos prezidento išsakytą poziciją, aš nesiveržiau į ministrus ir nesilaikau tos vietos, tačiau sprendimą priimsiu pasikonsultavęs su mane delegavusiais asmenimis, su Lenkų rinkimų akcijos atstovais, su koalicijos partneriais ir, be abejo, su premjeru“, – ketvirtadienį Seime žurnalistams sakė jis.

J. Narkevičius tvirtino, kad jo sprendimas paaiškės „neužilgo“.

Ministras įsitikinęs, kad prieš jį vykdomas puolimas, o jis prasidėjo, ėmusis domėtis Lietuvos pašto sprendimais uždaryti skyrius ir „Lietuvos geležinkelių“ elektrifikacijos konkursu.

„Manau, visiems akivaizdu, kad aš darbštus žmogus ir pradėjau domėtis daugeliu dalykų, domėtis ir viešaisiais pirkimais, domėtis valstybės įmonių valdymu, domėtis, ar yra atstovaujamas žmonių interesas, ar kažkokių grupuočių interesas“, – tvirtino jis.

Anot J. Narkevičiaus, dalies grupuočių pasipiktinimą sukėlė jo sprendimas atleisti Lietuvos pašto valdybą, nes neatsižvelgta į jo prašymą neparduoti Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos centrinių paštų.

„Taip pat pradėjau domėtis, kaip realizuojamas mobilaus paštininko modelis, pradėjau domėtis, kodėl uždaromi skyriai, ar tie uždarymai atitinka žmonių interesus. Pradėjau domėtis kitais viešaisiais pirkimais, pavyzdžiui, „Lietuvos geležinkelių“ elektrifikacija“, – vardijo ministras.

J. Narkevičius taip pat sakė, kad jam kilo klausimų dėl geležinkelių elektrifikavimo rangovo konkurso.

„Lietuvos geležinkeliai“ šį mėnesį paskelbė, kad geležinkelio nuo Kaišiadorių iki Klaipėdos ir Vilniaus mazgo elektrifikavimo rangovo konkursą laimėjo Ispanijos infrastruktūros statybos grupės „Elecnor“ ir grupei „Abengoa“ priklausančios inžinerijos įmonės „Instalaciones Inabensa“ konsorciumas „Inabelec“. Jis pasiūlė darbus atlikti už 363 mln. eurų.

Antroje vietoje likusi kita Ispanijos įmonė pateikė „Cobra Instalaciones Y Servicios“ pasiūlė 323 mln. eurų kainą, tačiau, pasak „Lietuvos geležinkelių“ vadovo, pagal ekonominio naudingumo kriterijus geriausiu pasiūlymu pasirinktas „Elecnor“.

„Skelbtina konkurso suma – 250 mln. eurų, o atrinktas rangovas su 363 mln. eurų, beveik 113 mln. eurų daugiau. Antroje vietoje likęs pasiūlė 40 mln. eurų mažesnę kainą. Nevertinu komisijos darbo, bet man kyla klausimų“, – sakė J. Narkevičius.

Jis sakė medžiagą atidavęs Finansinių nusikaltimų tyrimo (FNTT) ir Specialiųjų tyrimų (STT) tarnyboms.

Šių metų kovo pabaigoje Susisiekimo ministerijos platintame pranešime apie Vyriausybės sprendimą pritarti elektrifikavimo plano rengimui, jau buvo nurodyta, kad projekto įgyvendinimas kainuos apie 350 mln. eurų.

STT patvirtino, kad pranešimą, kuriuo pateikta informacija apie Susisiekimo ministerijai pavaldžias įmones, gavo spalio 31 dieną.

„Išnagrinėjus pareiškimą ir pateiktus duomenis, nebuvo pagrindo priimti procesinio sprendimo dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo“, – BNS nurodė STT atstovė spaudai Renata Keblienė.

FNTT atstovas spaudai Aleksandras Zubriakovas BNS informavo, kad tarnyba iš Susisiekimo ministerijos ar ministro dokumentų apie jai pavaldžias įmones nėra gavusi.

V. Tomaševskis: J. Narkevičius turi premjero pasitikėjimą

Prezidento trauktis raginamas susisiekimo ministras Jaroslavas Narkevičius turi premjero pasitikėjimą ir toliau dirbs Vyriausybėje, sako ministrą delegavusios partijos vadovas Valdemaras Tomaševskis.

„Šią minutę apie atstatydinimą niekas negalvoja, kadangi nėra tam priežasčių. Yra tam tikras sukurtas ažiotažas, bandymas verslo struktūrų kartu su politinėmis partijomis paveikti valdančiąją daugumą, sudaryti krizę“, – BNS ketvirtadienį teigė Lietuvos lenkų rinkimų akcijos – Krikščioniškų šeimų sąjungos (LLRA-KŠS) lyderis.

„Čia buvo sukūrimas tokios situacijos, kad reikia išsakyti poziciją, o priežasčių tam per daug nėra. Bet yra palaikymas daugumos, yra palaikymas ministro pirmininko – tai daug svarbiau (...) jis palaikė ir ministrą, ir jo sprendimus“, – teigė V. Tomaševskis.

V. Tomaševskis atkreipė dėmesį, kad prezidento žodžius dėl nepasitikėjimo ir raginimą trauktis išsakė ne pats G. Nausėda, o jo patarėjas.

„Čia yra labai didelis skirtumas, nes jei situacija būna vienareikšmiška, kalba pats šalies vadovas. Aišku, kad Prezidentūra turėjo reaguoti, kadangi yra labai didelis ažiotažas sukurtas, dirbtinai sukurtas, kaltinimai yra paneigti, kažkokios smulkmenos ištaisytos, pinigai grąžinti“, – tikino politikas.

Politikas teigė, kad ir anksčiau yra buvę situacijų, kuomet prezidentui reiškiant nepasitikėjimą ministru, jis lieka dirbti ir dėl to problemų J. Narkevičiui nemato.

„Prezidentas įtraukiamas tų pačių opozicinių partijų, žiniasklaidos į tam tikras politines kovas. Manau, kad prezidentas yra virš to viso. Aš labai ramiai į visą tą reikalą žiūriu, šitas ažiotažas atslūgs, praeis keleta dienų, Vyriausybė normaliai dirbs“, – teigė V. Tomaševskis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To dar nebuvo

To dar nebuvo portretas
Narkevičiui reikia "tartis" ne su partija , o su prokurorais, tada bus aiškiau ir jam, ir valstiečiams. Dabar atrodo kaip iš mėnulio nukritęs, nepamena, kad ministras lyg yra.

Da Luna

Da Luna portretas
juk trys metai jau po zadi prabėgo, kur matyta aplinkui, tik ponai triukšmo chavoso prikurti tiek prikurė, vienom barniom pavydo pilni vieni statybomis užsiimė kiti griovė druskininku pilaite kitas nieko nežinau sau kelius išasvalitavo už 200000er, kitas dėl blogo darbo vis ar nevis ministra blogo molio, prisidirbo, premjeras ir pats toks toki pažino ir t,t, pavadino, gytanas juk ir tiek blogio prikurti suspėjo , su savo šeimos styliaus rūbu demonstravimo, turisto keljuoniu, po rytu kraštus minkė , ir net dukrelę nubėgo aplankyti ,tolimoj šali, p korejoj, mokosi, matote lietuvoj per menko destymo dyplomantai moksla dėsto, va kur yla lenda iš maišo, juk ekonomika mūsų visai vos mirga nėra šviesos, tamsa, va ką mes išsirenkame, o paskui stename pikstames išmokime gyventi , o ne laukuose kryžius statykime, atsibuskime iš miego, ir ponai turi mums tarnauti, bus tvarka, atsimerkime,
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių