J. Šiugždinienė kreipėsi į Kauno savivaldybę: prašo paviešinti ataskaitas

Švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė kreipėsi į Kauno miesto savivaldybę, prašydama išviešinti praėjusios kadencijos savivaldybės tarybos narių kanceliarinių išlaidų ataskaitas. Taip politikė tikina siekianti paneigti viešojoje erdvėje jai metamus nepagrįstus kaltinimus, esą ji, veikdama laikinosios sostinės taryboje, neskaidriai naudojosi tarybos nario veiklai skirtomis išmokomis.

„Norėdama išsklaidyti visas abejones ir man metamus nepagrįstus kaltinimus bei siekdama užtikrinti skaidrumo principų laikymąsi ir visuomenės teisę žinoti, šiandien raštu kreipiausi į Kauno miesto savivaldybę. Paprašiau, kad ši pateiktų informaciją apie visų 2019-2023 m. kadencijos Kauno miesto savivaldybės tarybos narių išlaidų, susijusių su tarybos nario veikla, ataskaitas“, – penktadienį savo „Facebook“ paskyroje rašė ministrė.

J. Šiugždinienė dar kartą akcentavo, kad būdama Kauno tarybos nare už visas išlaidas atsiskaitė pagal numatytą reglamentą. Todėl politikė išreiškė viltį, kad artimiausiu metu išsklaidys visas kilusias abejones.

„Todėl tikiu, kad greitu metu savivaldybės pateikti atsakymai tai patvirtins ir bus atsakyti visuomenei rūpintys klausimai“, – rašė ministrė.

Be to, konservatorė pridūrė, kad situacija, susijusi su savivaldos politikų išmokomis, turi būti sprendžiama numatant savivaldybių tarybų nariams fiksuotus atlyginimus.

„Tačiau dar svarbiau yra tai, kad ši situacija būtų sprendžiama iš esmės ir susitartume, kaip turi būti apmokamas Tarybos nario darbas. Tam reikalingi sprendimai Seime, tikiu, kad dėl visiems priimtinų principų susitarsime“, – pabrėžė J. Šiugždinienė.

Tačiau dar svarbiau yra tai, kad ši situacija būtų sprendžiama iš esmės ir susitartume, kaip turi būti apmokamas Tarybos nario darbas.

Abejonės, ar J. Šiugždinienė skaidriai naudojosi savivaldybės tarybos nario veiklai skirtomis lėšomis, kilo po to, kai ketvirtadienį visuomenininkas Andrius Tapinas paskelbė, kad politikė prieš pradėdama darbą ministerijoje galimai gavo daugiau kaip 13 tūkst. eurų.

Prezidentūra sako, kad sprendimas dėl ministrės likimo poste – premjerės Ingridos Šimonytės rankose. Pasak valstybės vadovo Gitano Nausėdos patarėjo Tomo Beržinsko, prezidentas, esant poreikiui, šį klausimą asmeniškai aptars su Vyriausybės lydere.

Ministrė pirmininkė I. Šimonytė šiuo klausimu kalbėjosi su ministre ir teigė išklausiusi jos paaiškinimą. Premjerė nurodė neturinti panašios patirties, naudojant kanceliarines lėšas, todėl aiškino turinti detaliau susipažinti su galiojančia tvarka Kauno miesto savivaldybėje.

Tuo metu Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) partijos vadovybė tvirtina, kad pasitikėjimas J. Šiugždiniene nėra susvyravęs. Pasak konservatorių Prezidiumo, ministrė, eidama Kauno miesto savivaldybės tarybos narės pareigas, už kanceliarines lėšas atsiskaitinėjo savivaldybėje nustatyta tvarka. Todėl, TS-LKD vertinimu, ji nepadarė jokių nusižengimų.

Tęsiantis A. Tapino tyrimams, Kauno apygardos prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokurorai šią savaitę pradėjo tyrimą dėl Kauno miesto ir Kauno rajono savivaldybių tarybų nariams skirtų išmokų teisėtumo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam

tam portretas
jeigu tau dulkintis yra bjauru ar slykstu tai gal tu pats pas gydytoja apsilankyk ir pasidomek is kur vaikai atsiranda:D

gg

gg portretas
Šimonytė pademonstravo kad dvigubi standartai jau įteisnti.O Šiugždinienė užuot pateikus savo asmenines ataskaitas reikalauja visi, kad argumentuoti juk visi taip darė, Bet pamiršo ,kad ne visi tarybos nariai tapo ministrais ir aiškintis ,kad visi vogė tai ir aš nėra tinkamas pasiaiškinimas, Tuo labiau kai Šimonytė prisiekė taikyti aukščiausius moralės, sąžiningumo standartus,pasirodo,kad juo taiko visiems tik ne savo konpartijai ypač Vyšniauskas su Mateliu ,kurie 2m kontroliavo tik Kauno savivaldybę. Apgailėtina ir tai kad ir be jos reikalavimo Tapinas gaus visas ataskaitas.

tam nu

tam nu portretas
Matyt,žmogeli,pačiam su galva negerai ir esi nepakaltinamas ,kad tik netektų pakratyti piniginės už tokį bjaurų komentarą.
VISI KOMENTARAI 17

Galerijos

Daugiau straipsnių