JAV Kongrese G. Landsbergis išgirdo tvirtą paramą vertybinei Lietuvos užsienio politikai

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis darbo vizitą Jungtinėse Amerikos Valstijose (JAV) antradienį pradėjo susitikimais JAV Kongrese.

Pokalbiuose su Senato ir Atstovų rūmų nariais buvo aptarti transatlantinių ryšių stiprinimo, dvišalio ekonominio bendradarbiavimo, regioninio bei globalaus saugumo klausimai, įskaitant Baltarusijos režimo bandymus instrumentalizuoti migraciją, Kinijos spaudimą dėl Lietuvos sprendimo stiprinti ekonominius ryšius su Taivanu, taip pat situacija Ukrainoje, Kuboje, Venesueloje.

Susitikime su Senato Užsienio reikalų komiteto pirmininku Baltijos laisvės grupės nariu Robertu Menendezu ministras G. Landsbergis padėkojo už JAV indėlį į Lietuvos ir regiono saugumą, paramą demokratiniams procesams regione.

Susitikime ministras išgirdo JAV Senato Užsienio reikalų komiteto pirmininko tvirtą paramą principingai, vertybėmis grįstai Lietuvos užsienio politikai – teikiant paramą persekiojamiems Baltarusijos ir Rusijos pilietinės visuomenės atstovams, laikantis principingos pozicijos dėl politinių procesų Venesueloje, Kuboje, vystant ekonominius santykius su Taivanu.

JAV Kapitolijuje ministras G. Landsbergis taip pat susitiko su Demokratų partijos lyderiu Senate ir Baltijos laisvės grupės vienu iš pirmininkų Richardu J. Durbinu, Atstovų rūmų užsienio reikalų komiteto nariu Christopheriu Smithu bei Senato užsienio reikalų komiteto nariu respublikonu Jamesu E. Rischu. Šiuose susitikimuose, kaip pažymima URM pranešime, buvo aptartas dvišalis Lietuvos ir JAV bendradarbiavimas, siekis ir galimybės plėsti ekonominius ryšius, daug dėmesio skirta saugumo politikos iššūkiams ir tvirto transatlantinio ryšio svarbai.

Trečiadienį ministras G. Landsbergis susitiks JAV valstybės sekretoriumi Antony'iu Blinkenu. Vizito Vašingtone metu taip pat numatyti susitikimai su Baltųjų rūmų pareigūnais, analitinio centrų, verslo bendruomenėmis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Svietka

Svietka portretas
Ko neparasot kad ir as kartu?

Darvinas

Darvinas portretas
Nu ką, grįš su instrukcijom... Dabar pamatysim ko nematę...

Ooo

Ooo portretas
Debilass_susurgooo...
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių