A. Juozaitis: apsispręsti rinkimuose nebuvo sunku, tačiau permainų nesitikiu

Sekmadienį Klaipėdoje šalies vadovo ir Europos Parlamento rinkimuose balsavęs po pirmojo rinkimų turo iš prezidentinių lenktynių pasitraukęs filosofas Arvydas Juozaitis sako, kad nebuvo sunku apsispręsti, už kurį iš kandidatų į prezidentus atiduoti savo balsą.

A. Juozaitis tvirtina, kad prie balsadėžės ėjo jau apsisprendęs.

„Biuletenį paėmiau, o kaip toliau – dabar negaliu pasakyti. O apsispręsti nebuvo sunku, nes žinojau, už kurį atiduoti balsą“, – Eltai sakė A. Juozaitis. Visgi, pabrėžė filosofas, jo nuomone, abu kandidatai yra ganėtinai panašūs.

„Kandidatai – vieno medalio dvi pusės, aš tai dar vadinu dvigalviu ereliu“, – kalbėjo prezidento posto siekęs filosofas.

Paklaustas, ar tikisi šalyje permainų, kai kažkuris iš dabartinių kandidatų pakeis dabartinę vadovę Dalią Grybauskaitę, A. Juozaitis teigė būgštaujantis, kad pokyčių galbūt net nepastebėsime.

„Aš labai bijau, kad permainų bus tiek nedaug, kad sunku bus jas pastebėti“, – kalbėjo jis.

A. Juozaitis teigė, kad nebuvo sunku apsispręsti ir kam atiduoti savo balsą Europos Parlamento rinkimuose. Pasak jo, šie rinkimai yra svarbūs, nes, pirmiausia, vyksta reikšmingų, visas žemyno šalis ir visuomenes Europoje paliesiančių permainų kontekste. Kita vertus, pabrėžė jis, Lietuva, į EP renkanti tik 11 narių, negali tikėtis pati suvaldyti vykstančias transformacijas. Todėl, A. Juozaičio teigimu, išrinkti Lietuvos atstovai į EP turėtų labai atsakingai pasirinkti, prie kokių politinių jėgų viršnacionaliniame parlamente jungtis, gavus tautos mandatą.

Kandidatai – vieno medalio dvi pusės, aš tai dar vadinu dvigalviu ereliu.

„Civilizacijos labui Europą reikia gelbėti, nes ji yra daugumos visų pasaulio kūrybinių atradimų šaltinis. Todėl jei mes tą energiją prarandame ir atiduodame kažkam... dėl to Europa paprasčiausiai gali tapti kokios kitos pasaulio jėgos priedėliu“, – kalbėjo A. Juozaitis.

Naująjį valstybės vadovą Lietuvos piliečiai renkasi iš dviejų kandidatų: ekonomisto G. Nausėdos ir buvusios finansų ministrės, Seimo narės I. Šimonytės.

Sekmadienį kartu renkami ir 11 Lietuvos atstovų Europos Parlamente. Lietuvoje į EP narius kandidatuoja 16 sąrašų: Visuomeninis rinkimų komitetas „Prezidento Rolando Pakso judėjimas“, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga, Lietuvos žaliųjų partija, Lietuvos socialdemokratų partija, Tėvynės sąjunga –Lietuvos krikščionys demokratai, Visuomeninis rinkimų komitetas „Lemiamas šuolis“, Lietuvos centro partija, „Valdemaro Tomaševskio blokas“ – Krikščioniškų šeimų sąjungos ir Rusų aljanso koalicija, Darbo partija, Visuomeninis rinkimų komitetas „Stipri Lietuva vieningoje Europoje“, Lietuvos socialdemokratų darbo partija, Visuomeninis rinkimų komitetas „Vytautas Radžvilas: susigrąžinkime valstybę!“, Visuomeninis rinkimų komitetas „Aušros Maldeikienės traukinys“, Lietuvos laisvės sąjunga (liberalai), Lietuvos Respublikos liberalų sąjūdis ir partija „Tvarka ir teisingumas“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JONAS to hm

JONAS to  hm portretas
tuoj prasides konserviniu siuksliu pilimas tas hm pastebejau kaip visus derge kas pries konservus geriau bukagalvi patyletum nes tavo lanspergui tauta dar karta ispirs i sedima

Rinkėjas

Rinkėjas portretas
Jeigu žmogus kalba tiesą, tai nereiške, kad jis pesimistas.Taip yra ,išrinkote niekalą,abu buvo Lietuvai ir jos piliečiams nieko nežadantys.Bankam parduota visa Lietuva ,dabar iš vis ,vienas iš jų vykdys bankų nurodymus.Kas rinko ,tas pasirašė už Lietuvos visišką sunaikinimą.Jeigu nebuvo ką rinkti, reikėjo nieko nerinkti,sugadinti biuletenį .Tai tada nebūtų galima sakyti,kad turite tai, ką išsirinkote.

hm

hm portretas
liurbis.
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių