Ką apie antruosius prezidento G. Nausėdos kadencijos metus mano rinkėjai?

  • Teksto dydis:

Ką apie antruosius prezidento Gitano Nausėdos kadencijos metus mano rinkėjai, įvairiuose Lietuvos miestuose domėjosi LNK.

Prezidento rinkėjai dabar yra pasiskirstę į dvi stovyklas – vieni G. Nausėdą liaupsina, o kiti kritikuoja.

„Naujokas politikoje buvo, gal žmonės didelių vilčių dėjo. Bet šiaip, kaip sakoma, vaizdo nesugadino ir manau, kad ir užsieny atstovaudamas pakankamai gražiai įvaizdį Lietuvos formavo“, – apie prezidentą kalbėjo vienas vyriškis.

„Lyginant su lyderiu B. Obama, jis gerokai silpnesnis. Bet, lyginant su kitų šalių lyderiais, jis lyderis“, – sakė kitas vyras.

Jam pritarė ir kita pakalbinta moteris: „Atvirai pasakius, mano nuomonė yra gera, nes jis tikrai daug padarė ir daug stengėsi kažką padaryti“.

G. Nausėda džiaugėsi ir pensininkė: „Padeda žmonėms, kiek gali. Ir pensininkus užjaučia labai. Stengiasi žmogus padėti kiek gali, žmonėms kad geriau būtų. Visur jis stengiasi“.

„Truputėlį gal mažai tos veiklos, bet dabar žiūriu, čia užsienio reikalų klausimais jis kalba rezultatyviai, pavyzdžiui, migrantų krizės sprendime. Neblogai“, – pritarė kita moteris.

Dabar negali susitvarkyti su tais sienos pažeidėjais, tai čia yra nesąmonė. Belieka pasieniečiams skirti lėšų gėlėms, kad pažeidėjams įteiktų gėles ir juos sutiktų.

„Labai puikiai. Man jo politika patinka. Bet jam neduoda vis tiek iki galo padaryti. O taip jis šaunuolis, viskas gerai“, – teigė užkalbinta rinkėja.

Vienas senjoras G. Nausėdą irgi vertino gan teigiamai: „Šiaip normaliai, išskyrus gal tą Šeimų maršą, kuris man nepatiko. O šiaip visa kita neutraliai“, – sakė jis.

„Pradeda politikoje truputį labiau gaudytis. Pradžioje per daug tylus buvo, ramus. Dar laikas parodys“, – antrino kitas užkalbintas Lietuvos gyventojas.

Vis dėlto ne visi rinkėjai patenkinti dabartiniu prezidentu.

„Na, per daug jis gal nesikiša, savo nuomonę turi. Nieko įspūdingo“, – kalbėjo vienas Lietuvos gyventojas.

„Trūksta iniciatyvos gal daugiau, stipresnės valios priimant sprendimus, gal ne visi sprendimai man pačiam yra priimtini iš prezidento pusės“, – išdėstė savo nuomonę kitas rinkėjas.

Prezidento iniciatyvos trūkumą aptarė ir kita užkalbinta moteris: „Nelabai teigiamai. Manau, kad mažoka yra įsikišimo“.

„Nesilaiko duotų pažadų, meluoja“, „dabar negali susitvarkyti su tais sienos pažeidėjais, tai čia yra nesąmonė. Belieka pasieniečiams skirti lėšų gėlėms, kad pažeidėjams įteiktų gėles ir juos sutiktų. Čia ir prezidentą liečia, ir ponią I. Šimonytę, ir visus kitus“, „tvirtos pozicijos nebuvimas. Mažiau klausyti patarėjų. Tvirtas prezidentas – tvirta nuomonė“, – apie G. Nausėdą kalbėjo lietuviai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Zigmas

Zigmas portretas
Puikus prezidentas,puikiai atstovauja Lietuvai

Mano nuomone

Mano nuomone portretas
Gal G. Nausėda ir nėra įdealus, bet ar jis vertas 2 kadencijos priklausys kas bus jo openetai. Jei tai bus KGB anūkėlis ar jų statytiniai - Nausėda be konkurencijos.

Cha cha cha

Cha cha cha portretas
Mano tą patį, ką ir apie pirmuosius kadencijos metus. Kai konkrečių darbų nematyti, tai nėra ką daug ir manyti.
VISI KOMENTARAI 27

Galerijos

Daugiau straipsnių