Kandidatei į Seimą I. Gajauskaitei pateikti įtarimai rengus riaušes: paimtas jos asmens dokumentas

Su rinkimų debatų dalyviais raginusiai susidoroti Petro Gražulio vadovaujamos Tautos ir teisingumo sąjungos (centristų, tautininkų) kandidatei į Seimą Irmai Gajauskaitei pateikti įtarimai rengus riaušes ir skirta kardomoji priemonė.

Kaip penktadienį pranešė Generalinė prokuratūra, ikiteisminiam tyrimui vadovaujanti Šiaulių apygardos prokurorė įtariamajai skyrė kardomąją priemonę – dokumento paėmimą ir rašytinį pasižadėjimą neišvykti.

Iš sulaikymo vietos I. Gajauskaitė paleista.

Policijos departamento atstovas Ramūnas Matonis BNS anksčiau sakė, kad įtariamoji ketvirtadienį buvo sulaikyta Šiauliuose.

Moteris sulaikyta atliekant ikiteisminį tyrimą dėl riaušių organizavimo, pradėtą įvertinus politikės pasisakymus. Už riaušių organizavimą gresia areštas arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Teisėsaugą sudominęs vaizdo įrašas buvo patalpintas platformoje  „YouTube“ ir antradienio vakarą paviešintas I. Gajauskaitės „Facebook“ profilyje. Šiuo metu apribotas įrašo prieinamumas.

Kaip skelbia žiniasklaida, medžiagoje kandidatė kvietė žmones atvykti į penktadienio debatus buvusiame Lukiškių kalėjime ir „atsivežti beisbolo lazdas, šakes, dalgius“ susidoroti su kai kuriomis partijomis, visuomenininku Andriumi Tapinu.

I. Gajauskaitės „Facebook“ profilyje vaizdo įrašą lydėjo tekstas, kuriame kandidatė teigia, kad minėti debatai „gali baigtis tokiomis riaušėmis, kad dar Lietuva nematė“, vėliau politikė ragino „nelikti abejingais ir patiems padaryti teisingumą“.

LRT naujienų portalui I. Gajauskaitė dėstė pati sulaukusi „A. Tapino žmonių“ puolimo po to, kai debatuose Šiauliuose pasisakė prieš paramą Ukrainai. Visuomenininkui ir kandidatei apsižodžiavus viešojoje erdvėje, I. Gajauskaitė paviešino vaizdo įrašą, dėl kurio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

I. Gajauskaitė Tautos ir teisingumo sąjungos (centristų, tautininkų) sąraše įrašyta 42 numeriu, ji taip pat kandidatuoja vienmandatėje Saulės rinkimų apygardoje Šiauliuose.

Seimo rinkimai vyks sekmadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Darosi baisu

Darosi baisu portretas
Mačiau per televiziją vienoje laidoje. Ji man labai baisi. Kaip, iš kur galėjo atsirasti toks žmogus
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių