Kėdainių rajono savivaldybė: Melitopolio mero pagrobimas – terorizmo aktas prieš Europos savivaldą

  • Teksto dydis:

Kėdainių rajono savivaldybės tarybos bei rajono žmonių vardu Kėdainių meras Valentinas Tamulis dėl Melitopolio mero pagrobimo kreipėsi į Europos Sąjungos Regionų komiteto narius, Europos Tarybos Vietos ir regionų valdžių kongreso narius.

 

„Vakar vakare oficialios Ukrainos institucijos patvirtino, kad Melitopolio merą Ivaną Fedorovą pagrobė Rusijos kariai. Melitopolis yra Kėdainių miestas-dvynys, ir nuo okupacijos pradžios Kėdainiai reiškė politinę ir finansinę paramą drąsiems Melitopolio žmonėms, kurie, nepaisant svetimos šalies kariuomenės įsiveržimo, nepripažino okupantų valdžios, o meras I. Fedorovas atsisakė bendradarbiauti ir toliau vykdė savo pareigas. Tačiau vakar meras I. Fedorovas su plastikiniu maišu ant galvos buvo okupantų pagrobtas ir jo likimas iki šiol nežinomas. Demokratiškai išrinkto miesto vadovo pagrobimas Europos žemėje dėl atsisakymo kolaboruoti –tai terorizmo aktas ne tik prieš Melitopolio, Ukrainos, bet ir prieš visos Europos savivaldą“, – sakoma kreipimesi.

Kėdainių meras kviečia Europos miestų ir regionų atstovus reaguoti į šį precedento neturintį aktą, išreiškiant solidarumą su šio miesto meru ir jo gyventojais. „Kviečiu taip pat nutraukti bet kokį bendradarbiavimą su Rusijos savivalda. Laisvai ir demokratiškai išrinktų Kėdainių savivaldybės atstovų vardu kreipiuosi į Jus, gerbiami Europos regionų ir miestų atstovai, ir kviečiu raginti savo vyriausybes panaudoti visus svertus reikalaujant, kad Melitopolio meras būtų nedelsiant išlaisvintas“, – sako jis kreipimesi ir ragina ieškoti būdų pateikti praktinę pagalbą Melitopolio žmonėms, kurie, rizikuodami gyvybe, protestuoja prieš okupantus, išeina į gatves prieš ginkluotus užpuolikus su Ukrainos vėliavomis, gindami savo teisę gyventi laisvoje, demokratinėje ir europietiškoje Ukrainoje.

„Putino režimo nusikalstama avantiūra žlugs, jei demokratinio pasaulio valstybės, regionai, miestai ir paprasti gyventojai parodys vienybę ir ryžtą. Слава Україні!“ – pabrėžia Kėdainių rajono savivaldybės tarybos bei rajono žmonių vardu Kėdainių rajono savivaldybės meras V. Tamulis kreipimesi.


 

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių