Kibernetinės atakos taikiniu tapo Seimo nariai

Ketvirtadienio, lapkričio 1-osios, rytą atsidarę savo darbinius elektroninius paštus dalis Seimo narių liko nemaloniai nustebę - per naktį „prikapsėjo“ keli tūkstančiai neaiškaus pobūdžio laiškų. Tikima, kad tai - koordinuota kibernetinė ataka, skelbia „delfi.lt“.

„Mano vakar paskelbtas šūkis - Visų šalių čeburaškos vienykitės - pasiekė reikalingas ausis. Antra čeburaškų ataka: per naktį 5454 laiškai - visomis pasaulio kalbomis į darbinį paštą. Elektroninis paštas visas užspamintas. Spėju, Seimo filtrai eilinį kartą nesuveikė ir kiberataka pavyko. Tikrai pasiruošę joms per rinkimus?“ - savo paskyroje rašė Arvydas Anušauskas.

Netrukus politikas savo įrašą papildė - esą ataka buvo koordinuota ir nutrūko savaime - baigėsi paryčiais apmokėto užsakymo laikas.

A.Anušausko žiniomis, kibernetinę ataką patyrė ribotas politikų ratas - Gabrielius Landsbergis, Rasa Juknevičienė, Laurynas Kasčiūnas, Andrius Kubilius ir Linas Linkevičius.

„Keli kolegos Seimo nariai pasidalino žinutėmis apie atakas į jų elektroninį paštą. Tas pats ir man. Tūkstančiai tokių laiškų iš po nakties. Todėl, jei kas nors man siuntėte laišką lrs adresu, atsiprašau, galiu būti ir nepastebėjusi“, - feisbuke rašė R. Juknevičienė.

Kibernetinės atakos taikiniu naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį tapo ir naujienų portalas „Delfi“.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Komikas

Komikas portretas
Pasirodo ir juknevičiene kai kas domisi , o aš galvojau, kad jinai niekam neįdomi

ALGIS

ALGIS portretas
Pagaliau pataikė kur reikia .

Veidrodis

Veidrodis portretas
Anušauske, tu save veidrodyje matei? Tiesiog išluptas čeburaška
VISI KOMENTARAI 43

Galerijos

Daugiau straipsnių