Kiekvienoje savivaldybėje siūloma privalomai steigti seniūnijas

Kiekvienoje savivaldybėje turi būti steigiamos seniūnijos, tokią nuostatą Vietos savivaldos įstatyme siūlo įrašyti Seimo narys konservatorius Algis Strelčiūnas.

Pasak įstatymo pataisas įregistravusio parlamentaro, savivaldybei būtų suteikiama teisė apsispręsti dėl seniūnijos formos - seniūnija gali būti savivaldybės administracijos filialas arba biudžetinė įstaiga.

„Siūlomi pakeitimai padidins gyventojų pasitikėjimą vietos valdžia ir suteiks galimybes visų savivaldybių gyventojams iškilusius klausimus spręsti tiesiogiai bendraujant su seniūnu, kuris geriausiai žino tos konkrečios vietovės problemas ir gali operatyviai reaguoti ir priimti sprendimą“, - sako įstatymo pataisas parengęs Seimo narys A. Strelčiūnas.

Šiuo metu Vietos savivaldos įstatyme nustatyta, kad savivaldybėje gali būti steigiamos seniūnijos, t. y. seniūnijų steigimas neprivalomas.

Kai kuriose savivaldybėse nėra įsteigta nė vienos seniūnijos, kai kuriose - įsteigtos tik kelios seniūnijos.

„Toks teisinis reguliavimas sudaro prielaidas net tos pačios savivaldybės gyventojams turėti nelygias galimybes spręsti vietos reikalus arčiausiai jų esančiame padalinyje. Gyventojai, kurių gyvenamojoje teritorijoje nėra seniūnijos, yra priversti vykti į savivaldybės administracijos atitinkamą padalinį ir ten spręsti savo problemas. Kartais atstumas nuo gyvenamosios vietovės iki savivaldybės administracijos pastato yra didelis, o susisiekimas - komplikuotas. Taip pat savivaldybės administracijos valstybės tarnautojas, atliekantis ir kitas funkcijas, dažnai nežino specifinių tos gyvenamosios vietovės ypatumų ir galimų problemų“, - sako A. Strelčiūnas, pasiūlęs nustatyti, kad visose savivaldybėse seniūnijų steigimas būtų privalomas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vytautas

Vytautas portretas
Vargas Lietuvai su seimo perkaitusiomis plikėmis.

opa

opa portretas
Kiek vienam namui po prezidenta,kiek vienam butui po ministra!

jo

jo portretas
svogeriu visai ner kur kist?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių