Kitą savaitę V. Pranckietis vyks vizito į Lenkiją

Kitą savaitę, pirmadienį, Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis su delegacija vyks į Aušvicą (Lenkija), kur dalyvaus 75-ųjų Aušvico-Birkenau koncentracijos stovyklos išlaisvinimo metinių minėjimo renginyje.

Ceremonijoje ketina dalyvauti daugiau kaip 200 šią mirties stovyklą ir Holokaustą išgyvenusių buvusių kalinių. Tragediją Aušvice išgyvenę liudininkai dalysis pasakojimais ir prisiminimais.

Seimo pirmininko vadovaujamoje delegacijoje į minėjimo renginį kartu vyks Seimo Tarpparlamentinių ryšių su Izraelio valstybe grupės pirmininkas Emanuelis Zingeris, Seimo Laisvės kovų ir valstybės istorinės atminties komisijos pirmininkas Arūnas Gumuliauskas ir Lietuvos žydų bendruomenės pirmininkė Faina Kukliansky.

Vizito metu sausio 28 dieną Lietuvos parlamento vadovas lankysis Lenkijos Seime ir Senate, kur susitiks su abiejų Lenkijos parlamento rūmų vadovais.

Susitikimuose su Senato maršalka Tomaszu Grodzkiu ir Lenkijos Seimo pirmininke Elżbieta Witek bus aptariami regiono gynybos ir saugumo, istorinės atminties klausimai bei Lietuvos ir Lenkijos tarpparlamentinio bendradarbiavimo tęstinumas.

Seimo pirmininkas V. Pranckietis taip pat pakvies Lenkijos Seimo ir Senato vadovus kartu sutikti Lietuvos Nepriklausomybės atkūrimo 30-metį kovo 11 d. Vilniuje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
O jei sutiks Putiną, slėpsis lapuose ? Ir vaizduos, kad nesupranta rusiškai ?

...

... portretas
Jų atvykimui lenkai savo krosnis užkurs?..

pastaba

pastaba portretas
Google: Kas Jūs, daktare Gumuliauskai?
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių