Pereiti į pagrindinį turinį

Koalicijos partneriai laukia LLRA paaiškinimų

2014-08-19 13:46
BNS inf.
V. Skaraičio / BFL nuotr.

Valdančiosios centro kairės koalicijos partneriai laukia Lietuvos lenkų rinkimų akcijos (LLRA) paaiškinimų dėl energetikos ministro atleidimo istorijos ir tolesnių planų.

Prezidentei paskelbus apie LLRA deleguoto Jaroslavo Neverovičiaus atleidimą premjero teikimu, socialdemokratų, „darbiečių“ ir „tvarkiečių“ atstovai BNS antradienį sakė, kad kalbėti apie šios partijos šalinimą iš koalicijos kol kas per anksti.

„Stebiuosi, kad lenkai taip elgiasi. Yra du variantai - arba jie nori pasitraukti iš koalicijos ir tą aukos vaidmenį panaudoti rinkimams, arba negalvojo, kad premjeras taip pasielgs“, - sakė Lietuvos socialdemokratų partijos vicepirmininkas Gediminas Kirkilas.

„Eskaluodami situaciją su (energetikos viceministre Renata) Cytacka, jie turbūt suvokė galimas pasekmes ir galimus išeities taškus. Vienas iš jų išsipildė ir dabar jie turėtų pasakyti, ką toliau galvoja. Jeigu jie siūlys kitą kandidatą į ministrus ir yra pasirengę dirbti koalicijoje, aš manau, kad tai būtų valstybei naudingiausias dalykas, kad koalicija būtų šiuo metu stipri, tvarkinga ir nereikėtų kiekvienu strategiškai svarbiu klausimu žiūrėti balsų susitelkimo“, - teigė Darbo partijos frakcijos Seime seniūnas Vytautas Gapšys.

Partijos „Tvarka ir teisingumas“ lyderis Rolandas Paksas siūlė kuo skubiau sukviesti valdančiųjų partijų politinę tarybą ir rasti kompromisą.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų