Iš komiteto pirmininko posto verčiamas Ž. Pavilionis: sprendimą paskelbsiu kitais metais

Nepaisant to, kad valdančiųjų lyderiai viešojoje erdvėje teigia nematantys tolesnio Žygimanto Pavilionio darbo Užsienio reikalų komiteto pirmininko poste, pats politikas priimti sprendimą dėl pasitraukimo delsia. Iš pareigų konservatorių verčiamas Ž. Pavilionis toliau kartoja, kad apie galutinį apsisprendimą praneš tik kitais metais.

„Turiu dar laiko iki kitų metų apie tai pamąstyti, tada ir paskelbsiu apie savo sprendimą“, – trečiadienį Eltai teigė Ž. Pavilionis.

Visgi Ž. Pavilionis pabrėžia, kad ir toliau ketina laikytis tų pačių vertybių, kurių laikosi užimdamas Užsienio reikalų komiteto pirmininko postą.

„Dėl kėdžių ir pirmininkų spręs komitetas ir Seimas, tačiau aš nuosekliai laikysiuosi tų vertybių, kurias gyniau bent tris dešimtmečius, gal šiek tiek mažiau, nuo pat įstojimo į Užsienio reikalų ministerijos diplomatinės tarnybos gretas“, – pridūrė Užsienio reikalų komiteto pirmininkas.

Vis dėlto valdančiajai konservatorių frakcijai pasiūlius Ž. Pavilioniui trauktis iš pareigų, frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė teigia, kad sprendimo keisti neketina.

„Laukiame sausio 3 dienos, tiek ir esame frakcija apsisprendusi. Pagal senas formuluotes, jei jis neatsistatydins, tada frakcija pagal savo teisę ir kvotą deleguos kitą asmenį į URK pirmininko poziciją“, – teigė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

ELTA primena, kad konservatorių frakcija nusprendė, jog Užsienio reikalų komiteto pirmininkas Ž. Pavilionis turi trauktis iš einamų pareigų iki sausio 3 dienos.

Pastaruoju metu Ž. Pavilionis kritikos susilaukė dėl laikysenos Prezidentūros atžvilgiu. Tai pro akis nepraslydo partijos kolegoms, kurie frakcijoje ėmė kelti klausimą dėl tolesnio Užsienio reikalų komiteto pirmininko likimo šiose pareigose.

Visai neseniai Ž. Pavilionį trauktis iš pareigų paragino ir premjerė Ingrida Šimonytė. Nors I. Šimonytė teigė labai vertinanti Ž. Pavilionio ryšius su kitų valstybių politikais bei didelį įdirbį užsienio politikoje, vis dėlto ministrė pirmininkė mano, kad kartais vardan konstruktyvesnio komandinio darbo yra verta padaryti tam tikrą pauzę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

o'Žys \\\\\.../////

o'Žys  \\\\\...///// portretas
Ei tu,negražus žodis,kuriais 'kitais' metais aukosies,kai po 75 metams užslaptinti ir bus išskaptinti ožio KGB'stų agentai?

Anonimui Pydarui

Anonimui Pydarui portretas
priešai - dugnas.........
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių