Konservatorė apie siūlymą laisvinti karantiną: svarbu kliautis ekspertų rekomendacijomis

Seimo Laisvės frakcija ragina Vyriausybę atsižvelgti į atsakingą visuomenės elgesį ir svarstyti daugiau karantino atlaisvinimų. Tuo tarpu Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos seniūnė Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė akcentuoja, kad visi nori kuo greičiau sugrįžti į įprastą gyvenimo ritmą, tačiau, anot jos, priimant sprendimus labai svarbu kliautis ekspertų rekomendacijomis ir gerai įvertinti galimas rizikas.

„Mes norime visi viską, matyt, atidaryti ir kuo greičiau, kad visi procesai įsisuktų. Vis dėlto matome, kad ir kaimyninėse šalyse, kurios vos tik padaro tam tikrą palengvinimą, atlaisvinimą, iš karto skaičiai kyla. Todėl aš vis tiek raginčiau kliautis patariamąja ekspertų taryba ir atitinkamai priimti sprendimus, ką Vyriausybė ir daro“, – Eltai teigė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

Visgi TS-LKD frakcijos seniūnė viliasi, kad artimiausiu metu, labai gerai įvertinus epidemiologinę situaciją, į kai į kuriuos Laisvės frakcijos pateiktus siūlymus dėl karantino atlaisvinimo bus galimybė atsižvelgti.

Bet tikrai nemanau, kad yra kažkas, kas norėtų ką nors uždaryti, tiesiog labai atsargiai žiūrima į vis dar labai jautrią ir trapią situaciją.

„Aišku, kultūros sektorius – labai svarbus sektorius, muziejai, dėl kurių tikrai gauname signalus, kad jie galėtų vystyti tą savo veiklą ir skleisti savo misiją visuomenei, aš labai tikiuosi, kad artimiausiu metu pavyks tai svarstyti“, – sakė R. Morkūnaitė-Mikulėnienė.

„Bet tikrai nemanau, kad yra kažkas, kas norėtų ką nors uždaryti, tiesiog labai atsargiai žiūrima į vis dar labai jautrią ir trapią situaciją“, – pridūrė ji.

ELTA primena, kad atsižvelgdama į atsakingą visuomenės elgesį, vykdomą testavimą ir didėjančias skiepijimo apimtis, Laisvės frakcija siūlo Vyriausybei svarstyti daugiau karantino laisvinimų. Ribojant žmonių skaičių, siūloma leisti veikti visoms atskirą įėjimą turinčioms parduotuvėms, taip pat atsidaryti lauko kavinėms, kultūros įstaigoms, muziejams ir galerijoms.



NAUJAUSI KOMENTARAI

oho

oho portretas
Morkunaitei didi verslai duovanu dave, kad tokia retorika is jaunosios konservatores lupu sklinda?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių