Konservatoriai susirūpino dėl nedeklaruotų S. Skvernelio žmonos ryšių

Konservatoriai į frakcijos posėdį kviečiasi Vyriausiosios tarnybinės etikos komisijos (VTEK) pirmininką Edmundą Sakalauską pasiaiškinti, kodėl nebuvo pradėtas tyrimas dėl galimai premjero Sauliaus Skvenelio pažeistų įstatymų, kai jis nedeklaravo savo žmonos turimų ryšių.

Konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis, komentuodamas VTEK pirmininko dalyvavimo frakcijos posėdyje tikslus, reiškė susirūpinimą, kad VTEK ateityje nebūtų diskredituota bei apkaltinta valdančiosios daugumos globa.

„Kviečiamės į frakcijos posėdį naująjį VTEK pirmininką, norėdami išsiaiškinti, kodėl nebuvo pradėtas tyrimas dėl galimo įstatymo pažeidimo. Tikimės, kad VTEK pirmininkas pristatys planuojamus veiksmus, kurių įgyvendinimas neleis šiai svarbiai institucijai ateityje patekti į panašias situacijas ir tokiu būdu būti diskredituotai bei apkaltintai valdančiosios daugumos globa“, - teigė G. Landsbergis.

15min.lt skelbiamoje informacijoje teigiama, kad redakcija kreipėsi į VTEK po to, kai žurnalistams tapo žinoma, kad premjero žmonai Silvijai Skvernelei kaip dalis atlyginimo 2016 m. buvo suteiktos banko „Swedbank“ akcijos, ir to ministras pirmininkas savo deklaracijoje nėra nurodęs iki šiol.

VTEK nepaneigė, kad S. Skvernelis galimai pažeidė įstatymo reikalavimus nedeklaravęs žmonos ryšių, bet ir nepradėjo tyrimo.

S. Skvernelis gegužės 30 d. žurnalistams aiškinosi, kodėl jis, deklaravęs, kad jo žmona dirba „Swedbank“, nenurodė, kad jai buvo suteikta ir šio banko akcijų.

S. Skvernelis Vyriausybėje surengtoje spaudos konferencijoje sakė, kad žmonos turimų akcijų deklaracijoje nedeklaruos, nes tai jos atlyginimo dalis. Tačiau, pažymėjo premjeras, jei visgi Vyriausioji tarnybinės etikos komisija paprašytų deklaruoti akcijas - nedelsiant tai padarytų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kas leistina Jupiteriui...

Kas leistina Jupiteriui... portretas
Jam gi neprivaloma, jis nepastebėjo nedidelės smulkmenos, kelių tūkstančių priedo prie algos...tai yra žmonos algos, tai gal tada labdarai atiduoda..

...

... portretas
Negi kas prisimena milicininką, kuris savęs nebūtų kėlęs aukščiau aplinkinių...

priminkite , kuris iš konservatorių

priminkite , kuris iš konservatorių  portretas
yra tiksliai deklaravęs žmonos algos dydį ? :) Gal žinote kiek uždirba ponia A.Landsbergienė ? Skvernelis deklaravo , kad akcijos yra kaip priedas prie algos . Kas neaišku ? Kiek pamenu konservatorius Ažubalis apie žmonos darbus iš vis 'buvo pamiršęs " , o Jakilaitis sakė "nesidomi žmonos ' deklaracijomis kai paaiškėjo, kad ponia 'ilgokai buvo praradusi atmintį " :)))
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių