G. Landsbergis: pandemija išryškino valdančiųjų nekontroliuojamą mėgavimąsi valdžia

Koronaviruso pandemija išryškino valdančiųjų nekontroliuojamą mėgavimąsi valdžia, o tai kelia pavojų valstybei, sako Tėvynės sąjungos – Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) pirmininkas Gabrielius Landsbergis.

„Vienas iš reiškinių, išryškėjusių per pandemiją, buvo valdžios mėgavimasis valdžia. Suprantama, kad kai krizė sprendimų reikia greitai. Bet ilgainiui pradeda matytis, kad žmonės ne savo darbu, priimamais sprendimais ar pagalba žmonėms džiaugiasi. Jie džiaugiasi nekontroliuojama valdžia. O tai jau yra pavojinga“, – TS-LKD tarybos posėdyje Vilniuje šeštadienį sakė G. Landsbergis.

„Noriu, kad tokia tendencija neužsiliktų ir neįsitvirtintu. Nenoriu, kad Lietuvoje būtų daugiau Rusijos ir mažiau Vakarų“, – pridūrė jis.

Politikas tvirtino, kad pandemija „paliko nepatiklumo žmonių širdyse, ar galima priimti politikus į pokalbį“, tačiau žadėjo kalbėtis su žmonėmis apie sprendimus, kurių reikia Lietuvai.

G. Landsbergis taip pat kritikavo valdančiuosius dėl  5 mlrd. eurų vertės ūkio skatinimo ir paramos verslui plano, sakydamas, kad pinigai žmonėms dalijami ne tuomet, kai jų labiausiai reikia, t.y. krizės įkarštyje, o  prieš pat rinkimus.

„Tai ir žodžio laisvės išmėginimas, žiniasklaida per sunkmetį gavo didelių dotacijų iš valstybės. Tikslas kilnus, tik ar netaps tai savicenzūros apynasriu“, – svarstė jis.

Konservatorių lyderis apžvelgė ir Lukiškių aikštės temą, prilygindamas tarp sostinės politikų ir Seimo valdančiųjų kilusį susipriešinimą „kultūriniam karui“. Anot jo, tai į paraštes nustumia kitas svarbias problemas, pavyzdžiui, Astravo atominės elektrinės klausimą.

„Kaip sako klasikai, kultūriniai karai padeda laimėti rinkimus, bet ar padės spręsti realias problemas, tai – tikrasis klausimas. Mažos valstybės, norinčios išgyventi, turi būti stiprios. Mažos ir silpnos trumpai būna valstybės. Stiprybė, kad ir kaip banaliai skambėtų, ateina iš vienybės. Norim išsaugoti laisvę? Turime susitarti. Norime apsiginti nuo Astravo? Turime susitarti. Išgelbėti skęstantį Lietuvos švietimą? Turime tartis. Ieškoti kompromisų ir nustoti kariauti“, – ragino jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rusai puola

Rusai puola portretas
Viska ka isryskino pandemija tai debilavoto anukelio menkystiskuma... tu esi visiskas liurbis Gabriela....

Anukas

Anukas portretas
ir jo partija kelia pasišlykštėjimą

...

... portretas
cia lt žmonės ,,atsibunda"tik tada kai yra tikrai rimta priežastis (karas, maras ir etc.).O dabar ar yra? Nu, nyksta tauta, nu eina Lietuva velniop per netikusį valdymą, tolruojamus vagis ir aferistus...Ar mums labai reikia to kas atsitiko po Maidano Ukrainoje? O gal reikia kaip Amerikoje dabar su negrais? Tikrai ne. Valstybėje begalės inteligentų, specialistų, išmanių ir gabių politikų tai kodėl politinį mėšlą užsigulėjusį šalyje turi visada tvarkyti eiliniai lietuviai?Kodėl jie pasakę kokią vieną kitą prėską kalbą, ar parašę straipsnį, (iš kurių dažniausiai nesuprasi ko jie nori), vaizduoja kad atliko pareigą ir nurodė ką turi daryti runkeliai.:D)Gal net savo kraują lieti pilietiniame kare? ___Tegul bus kaip bus. Išnyksim tai išnyksim
VISI KOMENTARAI 57

Galerijos

Daugiau straipsnių