Konservatorių suvažiavimas patvirtino programinį manifestą

Ruošiantis Seimo rinkimams, Tėvynės sąjunga-Lietuvos krikščionys demokratai (TS-LKD) sutarė dėl tolesnės Lietuvos politikos krypčių – sekmadienį patvirtino tą numatantį rinkimų programos manifestą „Ginti ir auginti“.

Svarbiausiais prioritetais konservatoriai įvardijo krašto apsaugą, socialinę politiką, švietimą ir sveikatos apsaugą.

„Grėsmingoje dabarties situacijoje pirmiausia pabrėžiame būtinybę gintis – apginti valstybę, jos piliečius ir jų sukurtą pažangą. Tai ašis, ant kurios suvertos pagrindinės mūsų programinio dokumento temos“, – sekmadienį išplatintame pranešime sakė konservatorių lyderis Gabrielius Landsbergis.

„Nėra kito svarbesnio prioriteto nei saugumo stiprinimas, kol dar nenugalėtas agresorius Ukrainoje, kol dar mūsų pajėgumai gintis, valia gintis nėra tokio lygio, kad agresoriui kiltų mintys išbandyti mūsų atsparumą“, – sekmadienį TS-LKD neeiliniame suvažiavime žurnalistams sakė partijos rinkimų štabo vadovas Mindaugas Lingė.

Jis teigė, kad partija siektų tęsti šioje kadencijoje pradėtus darbus.

„Svarbu, kad sprendimų nekiltų pagunda „atsukinėti“ ateinančioms jėgoms“, – teigė M. Lingė.

Manifeste teigiama, kad jei TS-LKD liktų valdžioje, ji siektų sukurti sausumos pėstininkų diviziją, įrengti kontrmobilumo priemones pasienyje su Rusija ir Baltarusija, didinti šauktinių skaičių.

Be to, konservatoriai norėtų tarnybos rezerve laiką kariams prailginti iki 50 metų amžiaus, o karininkams ir puskarininkiams – iki 60 metų.

Nėra kito svarbesnio prioriteto nei saugumo stiprinimas, kol dar nenugalėtas agresorius Ukrainoje, kol dar mūsų pajėgumai gintis, valia gintis nėra tokio lygio, kad agresoriui kiltų mintys išbandyti mūsų atsparumą.

Dokumente konservatoriai taip pat nurodo, jog sieks parengti ilgalaikę karinės paramos Ukrainai strategiją, rūpinsis valstybės kritinių išteklių rezervu, pasiruoš integruoti statutines institucijas į ginkluotąsias pajėgas karo padėties metu.

Konservatoriai dar siūlys Lietuvos sukurti savo dronų pajėgas, plėtoti dronų gamybos ir tyrimų pajėgumus.

Užsienio politikoje TS-LKD ketina siekti, jog iki 2029 metų Ukraina taptų Europos Sąjungos ir NATO nare, stiprinti santykius su Indijos ir Ramiojo vandenyno regiono valstybėmis bei pagrindinėmis NATO sąjungininkėmis JAV, Vokietija ir Lenkija.

Socialinėje politikoje konservatoriai numatė didinti žmonių pajamas, sukurti studijų ir šeimos derinimo sistemą, formuoti kelis vaikus auginančioms šeimoms palankią būsto politiką.

Taip pat numatoma keisti mokesčių sistemą, kad ji „pagaliau leistų pasiekti esminį pajamų nelygybės mažėjimą“.

Be kita ko, konservatoriai žada dirbti su savivalda gerinant darbo sąlygas mokytojams bei medikams, didinti sveikatos paslaugų prieinamumą.

Kultūros srityje TS-LKD ketina skatinti kultūros veiklą regionuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

onute

onute portretas
Vienas konservas man parašė kad mano IP reikia perduot i STT nes aš parašiau kad Šimon Kubilius Kreivys grybė yra vagystai aš griaunu lietuva kenkiu lietuvai o aš galvojau kad gelbėju lietuva nuo šitu vagiu nemaniau kad Landzbergys ir yra Lietuva

Kada kompensuos inovatyvius vaistus?

Kada kompensuos inovatyvius vaistus? portretas
Manau, programoje nėra vieno esminio dalyko- inovatyvių vaistų ir tyrimų kompensavimo visiems onkologinėmis ir kitomis sunkiomis ligomis sergantiems Lietuvos piliečiams. Tokie vaistai ir tyrimai kompensuojami beveik visose Europos valstybėse, o Lietuvoje, jei nori gyventi ir būti darbingas, inovatyvius vaistus ir tyrimus nuspirk pats, valstybė čia "ne prie ko"? Nors visą darbingą gyvenimą mokėjai privalomo sveikatos draudimo ir kitus mokesčius...Kauno diena berods rašė,kaip miršta ligoniai, nesulaukę inovatyvių vaistų, nors su jų pagalba galėtų gyventi....Ypač liūdna kai net vaikų gydymui nui vėžio reikia rengti labdaringas akcijas, nes valstybės biudžete pinigų nepakanka. O štai naujiems greičio matuokliams, stebėjimo kameroms, naujai LRT būstinei ar ministerijui miesteliui statyti Vilniuje pinigų Lietuvos biudžete užtenka?

oo

oo portretas
Pirmiausia nustebino partijos vadas G,Lansbergis kai būdamas tiek metų partijos vadovunuotoliu nesugebėjo normaliai nuoširdžiai pasakyti kalbos savo partiečiams o perskaitė rašinėlį,Sunku patikėti,akd tai jo rašinys,nes jis atitinka moksleivio arba studento išsilavinimą o ne subrendusio politiko lygį,Jei jau prezidentą sulygino su žmogumi leidusį Hitleriui tapti valdžia,tai kaip tada jis vadina Anglijos premjerą,Amerikos ,prezidentą ir kitus pasaulio valdovus tuo metu draugavusiais su juo ir leidusiems pradėti karą ,Juk jei visas pasaulis būtų stojęs mūrų,Hitleris būtų sustabdytas,Kaip ir dabar pasaulis neleidžia putinui pralaimėti,ne sjei bųtų nuo pirmos dienos viską davę Ukrainai be jokių linijų Kaip Izraeliui Putinas savo banditus prie Kremliaus sienos būtų gražinęs.
VISI KOMENTARAI 71

Galerijos

Daugiau straipsnių