Pereiti į pagrindinį turinį

Konservatorius dar kartą siūlo mažinti Seimo vicepirmininkų skaičių

2014-10-08 09:51
BNS inf.
Sergejus Jovaiša
Sergejus Jovaiša / A. Ufarto/BFL nuotr.

Parlamento opozicijai priklausantis konservatorius Sergejus Jovaiša vėl siūlo iki šešių mažinti Seimo vicepirmininkų skaičių.

Jis Seimo posėdžių sekretoriate įregistravo tai numatančią Seimo statuto pataisą.

Pagal projektą, statute būtų įtvirtinta, kad Seimo pirmininko pavaduotojų yra ne daugiau kaip šeši, o atskiru Seimo nutarimu gali būti steigiama dar viena Seimo pirmininko pavaduotojo pareigybė, bet ne ilgesniam kaip 1 metų laikotarpiui.

Dabartinė statuto redakcija numato, kad parlamento vadovas gali turėtų iki septynių pavaduotojų.

„Seimo pirmininko pavaduotojų skaičius nuo 6 iki 7 buvo padidintas dėl vienos objektyvios priežasties - Lietuvos pirmininkavimo Europos Sąjungos Tarybai. Deja, pasibaigus Lietuvos pirmininkavimui ir su tuo susijusiam papildomam darbo krūviui, nebuvo atstatytas Seimo pirmininkų pavaduotojų skaičius“, - tvirtina S.Jovaiša.

Jo duomenimis, viena Seimo pirmininko pareigybė padidina Seimo biudžeto išlaidas vidutiniškai 275 tūkst. litų per metus.

Siūlymą mažinti parlamento pirmininko pavaduotojų skaičių S.Jovaiša pateikė dar pernai gruodį. Tačiau šių metų rugsėjį Seimas svarstydamas šį projektą, grąžino jį tobulinti.

Parlamento pirmininkė „darbietė“ Loreta Graužinienė šiuo metu turi šešis pavaduotojus. Seimo vicepirmininkų skaičius yra sumažėjęs, nes šias pareigas ėjęs liberalas Petras Auštrevičius išrinktas į Europos Parlamentą. Vietoj jo parlamento vicepirmininkas nebuvo paskirtas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų