Konservatorius siūlo didinti valstybines pensijas

  • Teksto dydis:

Seimo narys konservatorius Arvydas Anušauskas siūlo didinti valstybines pensijas.

Jis Seime įregistravo įstatymo pataisas, kad pirmojo ir antrojo laipsnių valstybinės pensijos, nukentėjusiųjų asmenų ir mokslininkų valstybinių pensijų bazinis dydis negali būti mažesnis negu 65 eurai. Dabar jis sudaro 58 eurus.

Seimo narys atkreipia dėmesį, kad šios išmokos nedidintos mažiausiai dešimtmetį.

Pagal įstatymą, pirmojo laipsnio valstybinė pensija yra keturių valstybinių pensijų bazių dydžio, antrojo laipsnio – dviejų valstybinių pensijų bazių dydžio. Šiuo metu pirmojo laipsnio valstybinė pensija siekia 232 eurus, antrojo – 116 eurų. Jeigu būtų priimtas A.Anušausko pasiūlymas, atitinkamai šios sumos būtų 260 ir 130 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Lietuvos Respublikos Konstitucija garantuoja tik dviejų tipų pensijas: senatvės ir invalidumo. Apie „valstybines“ ten neparašyta nei žodžio. Naikinti šitą valdžios privilegiją nafig ir nedelsiant!

Vero

Vero portretas
O ne valstybinių didinti nereikia? Kai žmogus sąžiningai išdirbęs virš 40 metų, ir tikrai ne valytoja, o beveik prestižinėje vietoje, gauna TIK 250 eurų? Kaip tau , Anušauskai tai atrodo? O be to, kaip tau atrodo, kad neatstatomos žmonių, nukentėjusių nuo okupacijų,pensijos? Nekalbant net apie tai, kad būtų grąžinta už tuos 8 metus nepriemoka? O kaip tau patinka, kai našlės, sovietinių nomenklatūrščikų ir partinių darbuotojų žmonos, gauna apie šimtą eurų našlės pensiją, o eilinio sąžiningai dirbusio darbuotojo žmona (vyras) gauna tik 20 eurų?. Gal, Anušauskai, aopskritai paaiškintum, ar yra bent kurioje nors gyuvenimo srityje teisybė? Ar reikia po to stebėtis, kad trečdalis tautos jau paliko Lietuvą. Juk ne tik dėl uždarbio, manau, bet ir nemažą reikšmę emigracijai turėjo valdžiagyvių godumas ir ta itin ryški neteisybė. Jei norit dar pakelt savo reitingus, spręskit nedelsdami tuos klausimus. Jei ne, tai atsiras nauja "gelbėtojų" šaika, ir vėl liksit per rinkimus it musį kandę.

Profesoriaus nuomone

Profesoriaus nuomone portretas
Lietuvoje 2018 m kovo 11 oji bus konservatoriu perversmo metai, ozku, gaidziu ir vistu augintoju valstieciu bei sasal demokratu valdymo metai baigsis....pirmyn vergai nuzemintieji pirmyn isalkusi minia ir vel bus Lietuva laisva
VISI KOMENTARAI 39

Galerijos

Daugiau straipsnių