Krašto apsaugos viceministre paskirta G. M. Tučkutė

Krašto apsaugos viceministre paskirta Greta Monika Tučkutė, ji bus atsakinga už krašto apsaugos sistemos įsigijimų sritį, ketvirtadienį pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Ji pareigas pradės eiti penktadienį.

G. M. Tučkutė pažymėjo, kad sieks užtikrinti sklandų ir skaidrų įsigijimų projektų tęstinumą, atliepiant Lietuvos kariuomenės poreikius, kariuomenės ginkluotės modernizavimą ir inovatyvių sprendimų įgyvendinimą, skatinant Lietuvos pramonės dalyvavimą.

„Taip pat daug dėmesio bus skiriama aktyviam darbui su sąjungininkais siekiant, kad gynybiniai įsigijimai būtų koordinuojami didinant jų apimtis ir gynybinius pajėgumus regione“, – rašoma ministerijos pranešime.

G. M. Tučkutė gynybos ir saugumo srityje dirba daugiau nei 15 metų.

Ji yra vadovavusi Geopolitinių studijų centrui, ankstesniame Ministrų kabinete buvo krašto apsaugos ministro Raimundo Karoblio patarėja, dirbo Giraitės ginkluotės gamykloje, o pastaruoju metu – NATO generalinio sekretoriaus atstovės moterų, taikos ir saugumo klausimais biure.

Prasidėjus karui Ukrainoje, G. M. Tučkutė daug dirbo su humanitarinės pagalbos Ukrainai informacijos koordinavimo, humanitarinės situacijos Ukrainoje stebėsenos ir analizės klausimais.

Ji yra ilgamečio Vytauto Landsbergio bendražygio konservatoriaus Andriaus Tučkaus dukra. 1996–2000 metais A. Tučkus buvo V. Landsbergio kaip Seimo pirmininko patarėjas, 2004–2014 metais – kaip Europos Parlamento nario patarėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Byyyy By DEJAU

Byyyy By DEJAU  portretas
Daba MERGA TURES TENKINTI OŽKA + LANDEZBERGYSTU KLANA , TURES MOKETI DUOKLE :-(((

Kažkokia

Kažkokia portretas
Nesąmonė. Tai nėra kariškių?

prašom

prašom portretas
Landsbergio draugo duktė
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių