Kultūros ministerija nutraukė sutartį dėl prabangių ministro kabineto baldų

Kultūros ministerija nutraukė ministro Simono Kairio kabineto baldų įsigijimo sutartį su įmone „Joniškio baldai“.

„Ministerijos kanceliarija mane informavo, kad abi šalys pasirašė susitarimą nutraukti sutartį“, – BNS ketvirtadienį patvirtino S. Kairys.

11 tūkst. eurų vertės baldų gamybos sutartis nutraukta žiniasklaidai paskelbus, kad neskelbiamos apklausos būdu pirkimą laimėjusios įmonės „Joniškio baldai“ vadovas yra ministro bendrapartietis, Liberalų sąjūdžio Joniškio skyriui priklausantis politikas Kęstutis Tautvaišas.

Ministras dar trečiadienį tvirtino, kad sutarties nutraukimas inicijuojamas siekiant išvengti tolesnio šios temos eskalavimo, tačiau atmeta bet kokias sąsajas dėl galimos įtakos pirkimams, pabrėždamas, kad pirkimų dalyviai neturi nurodyti savo akcininkų ar vadovų priklausymo partijoms.

„Tai nereiškia, kad mes nesijaučiame teisūs, bet man gaila tų sprendimų, dėl kurių reikia daugiau laiko skirti, o turime atsakinėti į vienokius ar kitokius klausimus, kurie yra iškilę“, – žurnalistams trečiadienį sakė ministras.

„Joniškio baldų“ direktorė, K. Tautvaišo sutuoktinė ir įmonės direktorė Danguolė Tautvaišienė BNS trečiadienį teigė, jog sutartį įmonė nutraukia taip pat siekdama atsikratyti galimos reputacinės žalos, nors pirkimą laimėjo sąžiningai.

Ministerija patvirtino, kad apklausus tris įmones, „Joniškio baldai“ pasiūlė mažiausią kainą pagaminti baldus pagal dizainerių parengtą projektą.

D. Tautvaišienė tikino, kad iki dalyvavimo pirkime nežinojusi, jog kultūros ministerijai vadovauja vyro bendrapartietis, o įmonė yra gaminusi baldus ministerijai dar 2013-aisiais, kai laimėjo konkursą vadovaujant tuometiniam Darbo partijos atstovui Šarūnui Biručiui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ona

ona portretas
Lietuvoje virs 600 tūkst. gyvenenčių žemiau skurdo ribos, o va misteriams reikia baldų. GĖDA.

Vika

Vika portretas
Kol ziniasklaida nepaviesino, nieko nebuvo daroma. Kodel tie baldai turi buti specialiai gaminami, nesuprantama. Kodel neperkami prekybos vietose esami baldai, kurie atsieitu perpus ar dar pigiau? Kas cia per karaliai tie ministrai, kad baldus reikia gaminti pagal uzsakyma? Tik nereikia aiskinti, kad paveldosauga to reikalauja. Gal baikite svaistytis pasiremdami nebutai privalomu dizainu, kurio ir kaina didziule. Tie svaistunai jau veda i nevilti ir bjauru i juos ziureti. Susireiksmine veikejai, kurie nieko gero nepadare del Lietuvos ir jos zmoniu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių