Kunigas R. Grigas atsisakė priimti apdovanojimą Seime – nenori būti su juo siejamas

Kunigas Robertas Grigas atsisakė dalyvauti Seime šeštadienį vykusiame Nepriklausomybės atkūrimo minėjime, per kurį jam turėjo būti įteiktas patriotinių organizacijų apdovanojimas „Žinia“.

R. Grigas sako dabartinio Seimo veiklą daugeliu aspektų laikantis antikrikščioniška, antinacionaline ir antikultūrine, todėl jis nenori būti „niekaip siejamas su dabartinės kokybės Seimu“.

„Jau senokai nebejaučiu, kad jis tinkamai atstovautų manųjų, tai yra tradicinių konservatyvių, lietuvybę branginančių pažiūrų žmones“, – šią savaitę feisbuke paskelbė R. Grigas.

„Tikiu, kad ateityje sulauksime naujo moralinio Tėvynės atgimimo ir daugumos Lietuvos piliečių dvasines nuostatas išreiškiančios mūsų Tautos Atstovybės. Tada ramia širdimi galėsiu priimti įvertinimus ir apdovanojimus, jei tokie būtų skiriami“, – poziciją išsakė dvasininkas.

Visuomeninių organizacijų apdovanojimo „Žinia“ laureatą per minėjimą šeštadienį pristatė Lietuvos nepriklausomybės akto signataras Saulius Pečeliūnas.

„Apgailestauju, kad nominantas neatvyko į Tautos atstovybės salę, kur 1990 metų kovo 11 dieną buvo priimtas Lietuvos nepriklausomos demokratinės valstybės atkūrimo aktas. Tai jo pasirinkimas, tai yra veikianti demokratija“, – sakė S. Pečeliūnas.

1990 metų kovo 11 dieną Aukščiausioji Taryba-Atkuriamasis Seimas paskelbė, kad atkuriama nepriklausoma Lietuvos valstybė.

Už Aktą „Dėl Lietuvos Nepriklausomos valstybės atstatymo“ balsavo 124, susilaikė šeši deputatai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

to-to mano

to-to mano portretas
Ne, gaila tavęs, tavo vaikų. Esi APGAILĖTINAS vatnikas su pragettomis, prarūkytomis smegenimis.. Prie ko čia politika??? KUR aš parašiau apie politiką???? NUSIKALTIMAS prieš žmogų-tai poiitiką??? Jei NESUGEBI perskaityti komentaro, suvokti jį, geriau PATYLĖK. Ir MAŽIAU GERK, o tai greitai neliks ir paskutinio gramo smegenų, savo vardo neprisiminsi.

parašė

parašė portretas
lesbietė komunistė.

to mano

to mano portretas
Kaip tu sujuokinai, Dieve, koks žemas lygis..gaila tavo dukros, kai motina velia į politiką ar ką.
VISI KOMENTARAI 150

Galerijos

Daugiau straipsnių